när livet är bra

Har väldigt svårt för människor med mycket yta, som försöker tala om för omvärlden hur lätt och lyckligt livet alltid är. Som inte kan säga/erkänna att något är jobbigt. Men idag så jag faktiskt lycklig. Lycklig på riktigt. Känns som jag kan vara mig själv. Känns som jag vågar skita i vad folk tycker, och när jag gör det så upplever jag inte att folk drar sig undan/tycker mindre om mig, utan tvärt om! Känns då också som att folk tycker om mig för den jag är och inte för någon som jag försöker vara och det gör mig så himla lycklig. Livet är inte alltid såhär underbart som denna tisdag, när allt går ens väg och människorna runt om kring en är så fina och uppskattande (tror inte det är ett ord men aja). Ville bara tala om att idag är livet bra. Kom ihåg detta, framtidsAnna. När livet är suger. Komihåg att livet faktiskt kan vara bra ibland också.

Om att vittna inför 150 personer

 
Idag fyller tjejen på översta bilden 18!! Grattade henne på hennes 18 årsfest i lördags och idag tog vi en lunch ihop. Fina Anna. Redigerade precis lite fler seglingsbilder! Även om jag älskar att hösten kommit så kan jag inte annat än att sakna att gå omkring på Gullholmen och se på alla pitoreska hus.
Lördagen var en en väldigt händelserik dag i övrigt. Vaknade på lördagen utav en väldig magont, och började dagen med att gråta, och dagen fortsatte lika emotionel. Skulle vittna eller tala om ett Gudsmöte inför 150-180 personer. Och har aldrig i hela mitt liv varit så nervös. Hann ångra mig flera gånger om. Men har så himla stöttande människor runt mig, och min församling är helt fantastisk. Alla människor är så uppmuntrande och fina, som en familj. Men tillslut efter mycket upp och ner och fram och tillbaka, så gjorde jag det. Mamma beskrev det som en andlig kamp och det kanske det faktiskt var. Efteråt var jag inne i något euforiskt rus. Åkte dock snabbt därifrån och iväg till Annas 18årsfest. En så fin kväll, och älskar att befinna mig i sammanhang där jag känner alla som är där och kan vara mig själv. Söndagen var mest en lång återhämtningsdag som jag behövde.
Nu har skolan dragit igång igen, hade min första geografilektion och ännu en körlektion. Känner att körkortet inte känns lika långt borta, och imorgon ska jag ha min provuppkörning!

fancy

Min moster och hennes man hade 50årsfest förra helgen och jag klädde upp mig. Tycker det är så kul, och gillar frisyren jag börjat ha lite oftare. Okej klockan är ett och det är skola imorgon. Men jag känner mig själv så väl att jag vet att jag inte kommer somna för ens sent pga vänt dygnet så kraftigt. Därför är det ingen idé att gå och lägga sig tidigare.
Försöker plugga en del körkortsteori, det börjar närma sig mitt prov datum. Fattar inte riktigt hur det ens är möjligt att kunna en hel bok?? Aja jag får väl göra lite tester och hoppas på det bästa.
Imorgon/idag börjar alltså skolan 4 realz? Gal1. Sista året. Sista året att ge allt. Sedan blir det väl uppehåll för en tidi i alla fall. Känner mig redan nu ganska stressad och skolan har inte ens börjat. this should be fun. Aja får helt enkelt göra mitt bästa och försöka att nöja mig lite mera. Kanske också lyssna på kroppen och mitt välmående och återigen inte bry mig för mycket om vad andra ska tycka/tänka. Jobbade en del hemifrån förra året med skolarbetet och fick väldigt bra resultat ändå, så lär väl fortsätta så hehe. När jag bytte skola i höstas blev allt skolrelaterat mycket bättre för mig. Känns skönt att jag denna sommar inte har behövt ha ångest över om jag valt rätt skola/linje. Känns också väldigt skönt att kunna se ljuset i tunneln och alla säger ju att tvåan är värst och den är ju över nu! Imorgon ska i alla fall jag och min klass till Göteborg och gå på muséer med mera. Kan bli bra!

segelveckan 2014

 
Här är ett gäng bilder från seglingen. Bilderna tenderar att bli lite gråa när jag laddar upp dem på blogg.se, så tänk er dem lite färgstarkare (och bättre kvalitet). Det var en så himla skön och rolig vecka. Kramade ur det sista ur sommaren, läste, solade och försökte mig på att segla lite granna. Det skönaste när man kommer hem är att det finns så mycket mer plats och att man har en skönt (och still) säng. Men annars är det så himla mysigt. 
Okej nu är det bara 1 dag kvar till skolstart.... Blir väl okej, gillar höst. Gillar dock inte att gå upp tidigt och vara stressad. Men annars känns det rätt skönt. Hittade mitt schema igår och det var ganska lugnt med några sköna sovmorgonar och håltimmor.
Nu tänkte jag ta mig en löptur och sedan läsa ut min bok kanske eller tvinga mig själv att läsa lite körkortsteori. Imorgon, sista lovdagen, spenderar jag med Hanna och ska även på lite spa hos Johanna. Bir fint. hej

kantarelljakt

Denna veckan har jag haft två dagar när jag bara varit hemma och tagit det lugnt och en dag gick jag ut på kantarelljakt. Kameran var med som ni ser och använde mitt 50mm objektiv och insåg hur mycket jag tycker om det. Har inte använt det så mycket i sommar, men ska nog börja göra det mer! Skogen är så fin, förstår inte hur jag kommer klara att plugga i någon stad utan skog i närheten. Aja det ska nog gå. Nu ska jag göra mig iordning innan jag åker till min moster och hennes mans 50årsfest. 

160814

Denna bild som jag tog en kall höstmorgon förra året när jag hade fotolektion som första lektion. Tycker om hur löven runt om kring ramar in ett löv i mitten och att det inte är så tillagt. Denna bild kommer inom några dagar hänga på min vägg. Byter om min rosa ros till något lite höstigare och vintrigare. Det blir nog bra. Och den gör mig om möjligt ännu mer taggad på höst!
Kommer sakna att inte ha någon "rolig" kurs nästa år. Gymnasiearbetet kommer ju bli kul men också väldigt jobbigt. Funderar att kanske ha som gymnasiearbete vår thailandsresa som kyrkan ska göra. Det kommer bli mer utav en missonsresa och vi kommer besöka fägelsen, så kanske skriver något om fängelsen där nere och vad kyrkan i Sverige gör för fängelset. Tror det kan bli riktigt bra och dyrt, men det får det vara värt.
Annars har jag idag hjälpt mamma och städat huset, pluggat körkortsteori, tagit en promenad med ina och sedan var jag så inne i träningsmood att jag sprang 6 km efteråt. Så himla skönt, har saknat att träna. Ska bli skönt att dra igång nu när skolan börjar. Där fick ni lite meningslöst babbel. Nu ska jag läsa lite innan jag somnar. (Kommer snart lägga upp segelbilder!)

försmak av hösten

La över bilderna från seglingen till hårddisken och hittade dessa höstbilder från förra året. Och blev så himla taggad på höst! Att dricka te för att halsen inte så göra ont längre, pulsa hem från skolan genom lövhögar i mina vinröda kängor, gå till mitt skåp på morgonen med min bästa "morgonlåt" Gravity, göra en god sallad efter jag kommit hem från skolan, ta ett äpple ur korgen på trappen som är fyllda med mormors äpplen innan jag går till bussen och skolan. Allt det längtar jag till (för tillfället). Har under hela seglingen ändå känt att hösten är påväg. Har ändå kunnat bada massor och blivit lite solbränd men luften är lite högre och värmen är inte lika stark. Sista året innan studenten, känns väldigt skönt. Bara undrar, vad ska en göra sen?

Och om vår Gud är för oss vad kan då stoppa oss

Ett gäng härliga bilder från förra sommaren fast de skulle lika gärna kunnat vara från denna. Har precis kommit hem från ett läger med Pingstkyrkan. Såå bra, att få vara där med så fina människor och veta att man är syskon i tron. Att sjunga lovsång, be, köra flaggan, lyssna på pastor Samuel, äta skratta och ha deeptalk med min rumskompis, var det bästa med lägret. Behövde detta innan hösten. Känner mig så vemodig inför hösten, mysigt men samtidigt känner jag att sommaren har gått liiite för fort. Tänker ganska ofta om detta med tid och hur konstigt det är att varje stund passerar och att allt förändras hela tiden. Det är ju också tiden som gör att man känner sig stressad, att man ska hinna med olika saker innan en viss ålder. Att man ska hinna med saker innan man dör. Blir skönt när jag slipper stressa för tiden och har en evighet framför mig. Det är å andra sidan lika svårt att greppa. Slut på flummigt kvällsfilosoferande. Imorgon åker jag och min kära familj ut och seglar i en vecka. Det blir bra. God natt

RSS 2.0