The Maze Runner

Igår läste jag äntligen ut The Maze Runner. Hade egentligen velat stänga in mig på mitt rum i typ två dagar och läsa konstant, men skolan och allt annat som existerar har gjort det omöjligt. Hela familjen har nu i december sagt om och om igen "tänk, för två år sedan var vi i thailand nu", och kan inte riktigt släppa det. Känner verkligen att jag hade gjort ca vad som helst för att åka dit igen. Kanske gör jag också det. I juni planerar ju jag och ungdomsgänget i kyrkan att dra dit! Vill så gärna! Jag och Anna vill gärna till Paris i vår också! Så det blir kanske resor snart ändå. Börjar dock bekymra mig lite över pengar. Har därför den senaste veckan fixat CV och börjat lämna ut. Får hoppas att någon vill anställa mig!
Tänkte annars passa på att rekomendera The Maze Runner! Man skulle kunna säga att det är lite utav en mix mellan flugornas herre och hungerspelen. Den handlar om en kille som heter Thomas, och boken börjar med att han vaknar upp i en hiss och minns inget från hans tidigare liv (han är ca 17). Han vaknar upp på till ett samhälle med ca 20 ungdomar, alla är män. Alla har kommit dit på samma sätt som Thomas och har med tiden byggt upp ett samhälle. De bor liksom i en fyrkant med väggar runt om. Väggarna stängs varje natt och utanför väggarna är det som en labyrint. I labyrinten finns hemska djur/maskiner - grievers. Och det finns några i samhället "the runners" som försöker hitta en väg ut från labyrinten.
Det som jag gillade mest med boken var att det hände saker hela tiden. Och kanske måste man välja mellan fina beskrivningar och hög "fart" i läsningen, för den innehöll inga vackra beskrivningar eller poetiskt språk. Känner att jag faktiskt börjar tröttna lite på ungdomsromaner utav den anledningen. Men älskar att överaskas i böcker, och lite information om något kan förändra så mycket. Att världen skiljer sig så mycket från vår. Det som gjorde denna bok unik var att Thomas inte har något minne av något innan han vaknade upp i hissen. Människorna i det nya samhället är också ganska otrevliga och "orkar" eller kan inte svara på alla frågor som han ställer. Detta gör att läsaren successivt får veta mer och mer om stället som Thomas befinner sig på. Det är inte som i många andra dystopiska böcker, att det kommer en förklaring av hur världen är uppbyggd de första tio sidorna. Det gillar jag verkligen med boken. Ikväll såg jag filmen och blev så irriterad på hur mycket de ändrat? Hela ploten var ju annorlunda. Så har man sett filmen kan man verkligen läsa boken. Nu ska jag sova, hej!

ensamhet och tvåsamhet

är som lyckligast när jag lägger på grädde på plättar<3
 Hur mysig frukost hade inte jag och Anna i söndags? Och så så gott. I lördags tog vi tåget till göteborg och julhandlade dagen lång. Extremt mycket folk dock, men det tvingade oss ut på smågator vilket ledde till att vi hittade ett jättemysigt lunchställe. Fick med mig en del julklappar också. Vi åkte sedan till anna där jag såg Frozen för första gången, förstod inte att den skulle vara så bra? Och sedan pratade vi natten lång.
Försöker tänka på om jag har tänkt några filosofiska tankar det senaste som jag kan dela med mig av, men kan inte komma på några. Den enda insikten är: att det är ofantligt tråkigt att julhandla själv, som jag gjorde i torsdags. Tycker å andra sidan om att handla själv eftersom jag inte behöver förhålla mig till någon, men ibland är det tråkigt och ensamt. Åt också lunch på ikea själv, och usch. Ibland tycker jag om ensamhet, men ibland hatar jag det. Kanske beror det också på att det finns något tabu med att äta själv bland folk. Det känns som att folk kollar snett på en, eller är det bara jag som inbillar mig? Robin Williams sa någon gång "I used to think the worst thing in life is to end up all alone. It's not. The worst thing in life is to end up with people who make you feel all alone.” Och jag tänker på det ganska ofta, när jag är i vissa sammanhang med massor av människor som jag inte trivs med eller känner mig omtyckt av eller bekväm med, så känner jag mig oftast mer ensam än om jag sitter hemma ensam på mitt rum exempelvis. Vet inte varför jag fick den känslan på Ikea dock. Detta får bli slutet på tankar, början på geografiplugg.

49 & 50

Övernattning hos Lina / Silvermiddag / Bibelgrupp / klasskamrater
För någon vecka sedan nollställde jag min mobil, vilket gjort att jag äntligen kan ta bilder igen! Det är fredag och jag är trött. Kom hem tidigt från skolan efter en engelskalektion med ny lärare, hon verkar lovande! Har efter det kollat morden i sandhamn, läst, målat naglar, gosat med Siri och lyssnat på olika poddar. Tycker att alla borde lyssna på mina favvopoddar: "Sandra och Michelle - en podcast", "Fredagspodde med Hannah och Amanda", "Alex och Sigge" och "samtid och sanning". Det är vad jag lyssnar på när jag känner för det. Nu har jag lovat mamma att städa övervåningen. Att städa och lyssna podd är faktiskt en väldigt bra kombo. Idag har jag redan bokat av fredagspodden och sandra och michelle, så får väl bli alex och sigge. En vanlig fredag, och snart fortsätter den med lite middag hos Lina innan vi drar till ungdomssamling i vanlig ordning. Har sen sist köpt lite fler julklappar, älskar att tänka på vad olika människor kan tänkas vilja ha. Älskar också att slå in presenter väldigt snyggt! Älskar jul och allt där till kan man väl säga. Nä nu måste jag börja städa om jag ska hinna, får se om alex och sigge har något vettigt att säga mig. hej

silvermiddag

Hade världens mysigaste kväll i lördags. Middag med silvertema hos lina, bra grej. Har annars varit ett par väldigt sociala dagar det senaste, ungdomssamling i fredags som vanligt, silvermiddagen, bibelläsning med Anna och Lovisa, övernattning hos en lina, photoshoot med en annan Lina. Väldigt bra helg i alla fall. Asså har så fina människor runt mig? Hur fick jag tag på dem? ingen vet. 
 
Nästa vecka har jag bilen hela skolveckan pga pappa är med borta med jobbet = kan ta mig vart jag vill och behöver aldrig vänta en sekund på någon buss som är sen = heaven. Tror jag ska försöka ta mig till torp och handla lite julklappar, har bara köpt till en person av elva:) Så behöver verkligen fixa det. Nu ska jag återgå till den fantastiska bok jag läser, the maze runner. Rekomenderar! Och imorgon är det Anna-dagen allihopa! Självklart ska jag träffa Anna då! Glad Annadag på er!

sthlm

I söndags kväll kom jag hem från vår lilla huvudstad. Eller ja den är inte särskillt liten. Det jag tycker om mest med stockholm är nog att åka pendeltåg/tunnelbana, eftersom det är så långt från min vardag. Och kan lite se migsjälv  i framtiden springa ner i underjorden och åka tunnelbana tillsammans med trötta människor innan jag kommer mitt universitet eller jobb. Det finns i alla fall något som lockar mig med storstäder, i alla fall nu när jag är ung. Väldigt mysigt hade vi i alla fall, min moster, mamma, mina kusiner och jag. Hälsade på på Lovisas bibelskola och fick så bra undervisning. Så peppad för bibelskola nästa år! Annars så åt vi god soppa i gamla stan, gick korta sträckor mellan affärer för att hålla värmen och fikade kardemummabullar.
Tänker annars på hur kort tid det är kvar innan jullovet, det är 49 nu, sedan kommer vecka 50 och sedan 51 är det ju lov!!! Fy va skönt. Har det dock väldigt lugnt i skolan, känner mig aldrig stressad längre. När jag gör saker behöver jag inte tänka på "hur ska jag plugga igen det?" eller "om jag gör dethär, när ska jag hinna plugga?". Älskar den friheten. Älskar årskurs tre på så många sätt. Speciellt om man jämför med förra året då jag drunknade i skolarbeten. Detta läsår har dock varit lite jobbigt på annat sätt, med en del lärare osv. Aja alltid är det något (lol).
Idag har jag ätit pizza med fina Anna efter skolan, tog förövrigt bilen till skolan imorse. Känner att jag fortfarande inte är så säker bakom ratten, men hoppas att det blir så., I morgon kommer Lina hit för bonde söker fru-final! Bästa serien. Och nu kanske jag ska läsa några sidor i The Maze Runner, vill komma in i boken mer, men än så länge är den bra!
 

RSS 2.0