här kommer lyckan

Lite bilder från olika födelsedagsfirande. Gick på bio med favoriter och såg fantastiska Laleh, var på haagabadet och relaxade med anna, shoppingdag med mamma och klassen hade bakat till mig. Så himla bra dagar bara. 
 
Just nu sitter jag i min säng och kurerar mig. Har blivit väldigt förkyld. Hade verkligen kommit igång med träningen och allt... Aja hoppas det släpper snart. Hade bara en idrottslektion idag och den är jag inte med på pga förkyld. Så sov länge och har precis ätit frukost.
Igår hade jag tyskaprov och det kändes som att det gick jättebra. Träffade lina cyklande på sin fina damcykel. Vi tog en pratstund över varma drycker innan min buss gick. När jag gick hem från busshållplatsen var det helt mörkt och jag var helt ensam med colplays Amsterdam i öronen. Kände mig för stunden väldigt väldigt lycklig. Lyckan kan verkligen överrumpla en när man minst anar.
(ps. lyssna på låten. ds)

arton år

Den lilla tjejen med på bilden är nu arton år. Känns helt sjukt. Läskigt hur man har förändrats. Undrar hur jag kommer vara om 10 år?
Artonårsdagen var i alla fall jättebra. Tillhör dock inte dem som har längtat efter sin artonårsdag och räknat ner dagarna. Men helt okej känns det i alla fall. Mer frihet. Men friheten kan vara läskig ibland.
Fyllde ju år på en måndag. Kom till skolan efter en jättemysig morgon med presenter, fina familjemedlemar, plättar, nutella och sång. Kom sedan till skolan där söta klasskamrater sjöng för mig. I skolan rullade dagen på och innan jag tog bussen hem, bjöd Anna mig på fika på vårt favoritcafé. När jag kom hem var jag jättetrött och läste And the mountains echoed. Älskar boken. Sedan åt jag jättegod soppa som pappa lagat, och efterrätt. Gick och la mig alldeles nöjd.
 
Har det annars ganska lugnt i skolan. I helgen ska jag bjuda hem några vänner och ha släktkalas. Livet är ganska bra för stunden i alla fall. Har inte pluggat på två dagar utan mest bara läst bok. Tänkte ta ett citat ur boken som jag tyckte var fint.
 
"They say, Find a purpose in your life and live it. But, sometimes, it is only after you hade lived that you recognize your lite had a purpose, and likely one you never had in mind."
- Khaled Hosseini (And the mountains echoed)

summerbummer

 
Min kära lilla kamera har skadat sig och är på lagning. Tror den blev köldskadad stackaren. Har inte fotat på jättelänge och saknar det. Men snart är den nog tillbaka, i brist på bilder lägger jag in sommarbilder som alltid. Har förresten bokat resa till KROATIEN i två veckor!!!! med familjen, blir aldrig för gammal för att resa med familjen. Måste också skaffa sommarjobb hade jag tänkt. Ska ringa runt lite idag så får vi se om jag får något. Känner att sommaren långsamt planeras. Hoppas den blir bra.
Idag är det fem dagar kvar tills jag blir 18. Är lite vemodig inför det. Kommer kännas hemskt att inte klassas som barn längre. Samtidigt kommer snart en ny tid i mitt liv börja som kommer bli spännande då den är så oplanerad. Vet verkigen inte vad jag vill jobba som/utbilda mig till. Ena dagen vill jag bli arkeolog, andra vill jag bli psykolog. Så fort jag kommer i kontakt med något yrke börjar jag fundera på hur det skulle vara att jobba som det. Vi får se hur det blir. Men om jag känner mig själv kommer jag hinna ändra mig många gånger innan jag (förhoppningsvis) hittar rätt. Aja nu ska jag fortsätta jobba emot min osäkra framtid. Har en historieuppsats som gärna får bli klar idag.

lov lov lov

Alla hjärtans dag

I fredags var det alla hjärtans dag och fick en fin överraskning när jag kom till mitt skåp på morgonen. Några treor hade fixat fina hjärtan med citat på till alla skåp! Gick sedan ner till badhuset och simmade och hade mig. Sedan tränade jag igen på gymmet eftersom jag väntade på att anna skulle sluta och hade inget att göra. Det resulterade dock i att jag blev jättetrött sen men. Pratade även med syon och tog min andra körlektion. Jag och anna tog sedan bussen till mig och hade världens mysigaste kväll. Vi åt räkor, chokladfondue och kollade på "stuck in love" samt konverserade om diverse saker som hänt sen sist. Väldigt fin dag i alla fall.
Nu är söndagen snart slut och känns som att den knappt hann börja. Vaknade halv tolv och har inte gjort något vettigt förutom att gymma och kolla OS (tycker det är vettigt). Nu ska jag kolla film. Imorgon är första lovdagen.
 

my valentine

älskade älskade siri. Hon har varit jättemysig och tryckte sitt huvud mot mitt, vem behöver en valentine när man har världens bästa katt? (Kommer sluta med att jag bor resten av mitt liv med katter). Dagen har varit så himla seg. Lite som att vara sjuk fast man inte är sjuk. Åkte hem efter första lektionen och sov i två timmar och jag hade kunnat sova längre. Hade verkligen behövt plugga idag men ibland orkar man inte, hoppas det är okej. Tror inte ens jag kommer plugga något alls idag. Imorgon ska jag till badhuset och sen sitta på bibblan och plugga tills körlektionen. Känner mig ganska efter med hela körkortsgrejen. Aja vill i alla fall ta det innan sommaren. Sen ska nog jag och anna sova över och ha lite alla hjärtans dag-mys. Blir trevligt tror jag.

drömmer mig bort. långt långt bort.

London.
 
En dag som denna hade jag gärna befunnit mig på Londons gator. Sprungit mellan olika muséum och affärer. Tagit tunnelbanan över allt och fikat när fötterna börjat värka. Vill dit nu nu nu! Finns ingen bättre stad (tror jag). Tror nästan att de va en av dem bästa resorna i mitt liv. Och London ligger inte ens så längt bort ju!
Idag är jag dock i mitt lilla Sverige och har det ändå ganska bra. Har precis varit och tränat med mamma och svetten börjar torka in (fräsch). Hade matteprov idag och känns som att det gick ganska bra. Känns väldigt skönt för nuförtiden är jag så mycket lugnare inför saker där man ska prestera. Förr hade jag panik innan prov och redovisningar. Men nu är jag sällan nervös. Tror egentligen att det handlar om att jag vet att mina prestationer inte definierar vem jag är eller vilket värde jag har. Sen har jag också gjort så mycket prov/redovisningar osv sen jag börjat gymnasiet, vilket har gjort att jag inte är lika nervös. Skönt i vilket fall. Imorgon är det tyskaprov och måste bli klar med en inlämning. Annars är livet fint.

places I've been

I fotokursen ska vi fota en plats och tänkte ta platsen ovan. Så fint! Det har varit en ganska jobbig vecka. Har 6 arbeten och ett prov!?!?! och jag ligger dåligt till i allt ungefär. Så nu sitter jag på bibblan, bästa bibblan. Och ska bara försöka jobba mig igenom skiten. Har gått och skjutit på allt och varit i fjällen. Så det blir nog inte så mycket lov för mig tyvärr. Det har också varit en jobbig vecka förutom skolan. Så skönt att ha den bakom sig.
Är ganska glad nu i alla fall för har gjort upp en plan för hur jag ska klara bli klar med allt i skolan. Igår hade jag min första körlektion också. Måste ta kortet innan sommaren känner jag! Det känns väldigt skönt att ha börjat. Nu på morgonen har jag haft simning på idrotten. Blev så himla himla glad för att jag klarade att dyka från tre meter, gjorde volt från en meter och dök 14 meter under vatten! Jag och Alicia ställde in oss på att klara allt och det gjorde vi (om man får skryta dvs). Åh älskar att klara av saker som man inte trodde att man skulle klara. Har dock en del vatten i öronen nu. Nu är det bara att klara av alla arbeten och prov.

tandådalen

Vi kom hem mitt i natten till fredag efter många timmar ihopträngda i en bil. Sen dess har jag ätit vegetarisk lasange med Lina och Johanna, tränat, kollat melodifestivalen med Anna och igår kom Lina hit och vi pratade i min säng och hade det bra. Har även försökt plugga utan framgång. Får nog priorotera plugget en del i veckan.
 
För precis en vecka sedan var jag i backen nu i Tandådalen och susade ner för backarna med min fina släkt och familj. Så himla skönt att bara vara med släkten. Man behöver inte ens försöka se snygg ut eller vara trevlig och sansad. För har kommit fram till att skidåkning är den mest frustrerande sporten. Blir alltid så frustrerad när jag inte får på mig pjäxorna eller när jag ramlar och har svårt att komma upp. Eller när längdskidorna bara glider bakåt. Då är det tur att man har så fina människor runt en som kan få en att skratta åt det istället. Annars spelade vi spel, åt mat och jag läste Ondskan och glömde bort alla skolarbeten som jag borde jobbat med. Så skönt var det.
Nu är det måndag och jag väntar på att tyskan ska börja. vi ska ha prov. 

RSS 2.0