hills and valleys

Har typ varit nere hela veckan. Så kände för att se på bilder från lyckligare stunder. Fick precis min mens (oj TABU) så där har jag väl svaret till min plötsliga nedång i humöret. Hatar att jag påverkas så mycket. Även om jag ibland vet att det är därför jag känner mig nere så blir det fortfarande lika jobbigt. Ligger bara och gråter samt funderar på livets meningslöshet. Veckan har alltså inte varit den bästa.
Men idag är det fredag och massvis med sol. Så jag tänker försöka vara glad. Ska städa lite åt mamma, åka och träna och sedan träffa fina människor. kan bli bra.
 
ps. Ska se Laleh live 22 februari i Göteborg. Det gjorde livet bättre. ds

måndag igen

Då var det måndag. Jag sitter i ett studierum på biblioteket och försöker studera. Går sådär. Har rotat fram lite böcker om industrialiseringen och slipat lite på mitt tal i alla fall. Nu äter jag en jättegod toast som jag hade med mig. Så himla god. Det är bara grovt bröd, chevré, smör och honung, try it! Halv ett börjar religionen följt av matte (om någon mot förmodan är intresserad) och sedan träffar jag Lina aka dagens höjdpunkt.
Idag är jag väldigt trött och fattar inte riktigt hur jag ens tog mig till skolan. Började även gråta på väg till bussen för pappa inte ville köra mig. stabil och skön morgon. Nu ska jag försöka fortsätta. Har så mycket nu och vet inte vart jag ska börja.

colors

 Vill bara tipsa om denna underbara låt tillsammans med en vacker musik video. Tycker verkligen om Laleh, hon är så genuin och äkta. Hon går verkligen sin egen väg och gör låtar som hon själv tycker om. Hon har blivit nominerad i någon tävling för bästa artist och då sa hon i en intervju att hon var rädd för att bli för påverkad av framgång. Att hon inte vill börja göra låtar för att bli känd utan för att hon själv vill det. Så fin är hon helt enkelt.

studiotid

 
Har märkt att blogg.se förändrar bilder jättemycket när man lägger upp dem. Färgerna blir mer gråa och bleka... inte kul. Hur som helst, fotade Lina i måndags. så himla fina bilder blev det! Hon är fin. Känner verkligen hur jag bara vill lära mig mer om foto och utvecklas. Blir speciellt taggad när jag ser bilder som dessa, vill också kunna ta sånna!
Imorgon är det fredag och jag är glad. Glad för att jag har sovmorgon imorgon, glad för att det känns så himlans bra att vara vegitarian, glad för att jag träffade Hanna idag och glad för att det går som en dans i skolan (just nu i alla fall). 

snow, gently drifting to the ground

Plötsligt har vyn från mitt fönster förändrats till ett vinterparadis. Allt är så himla vackert och kan knappt gå 100 meter utan att stanna och ta kort med min dåliga mobilkamera i hopp om att fånga detta vackra vinterlandskap, för man vet ju aldrig när det försvinner. I går var jag och Samuel ute och embraceade snön på bästa sätt genom att bygga en snögrotta/iglo och sedan drack vi varm oboj. min bästa gosepojk. Idag hade jag tyska sista lektionen innan jag drog ner till sportlife och körde konditionsträning i 45 minuter. Så himla skönt. Kanske kan jag lyckas komma igång med träningen på riktigt denna gång. Trivs väldigt bra på det gymmet också.
I skolan har vi inte riktigt kommit igång med något vilket är väldigt skönt. Lektionerna går mest ut på givande diskussioner om viktiga saker. Idag talade vi tillexempelvis om trafficking och våldtäckskulturen i världen, där förövaren aldrig döms. aja nu ska jag borsta tänderna. hejs.

strån och snäckor

Idag gick jag ännu en fotopromenad. Kunde inte hålla mig när jag vaknade i morse och såg att det var sol för första gången på länge. Så tog på mig kläder och gick ut och va ute i nästan två timmar. Ett tag satt jag bara och lät solen träffa mitt ansikte samt tankade på lite D-vitamin. Insåg hur mycket jag saknat soliga vinterdagar. Fick även bevittna en rovfågel som fångade en mindre fågel. coolt tyckte jag.
Känner också att jag vill få igång min kropp igen. Det var länge sen jag kände mig snabb och stark nu. Ska nog införskaffa mig ett gymkort trots allt.
Imorgon är det måndag och det känns inte så jobbigt ändå. För jag ska ha min första religions lektion med en ny lärare och efter skolan ska jag och Lina fota i studion efter skolan. Det kan bli riktigt bra. Frågan är nu, ska man försöka sova trots att det inte kommer gå (pga har ställt om min dygnsrytm), eller ska man vara uppe tills man blir trött?

det sista av 2013

Lite bilder som i stora drag sammanfattar december. Läsa bok, fira jul, fota Lina, ta lov, se Hoobit, äta god frukost, begravning och massa annat. Ett bra avslut på ett till mesta dels bra år.
Idag var det istället sjunde januari. Jag försökte ta mig upp vid tio för att mildra smärtan jag kommer känna när jag ska gå upp till skolan. Men det går knappt för mig att gå upp outvilad när jag inte måste. Så istället sov jag till kvart i ett. Välsigt skönt. Skyndade mig då tilll bussen som skulle gå till stan för att träffa Anna på torp. Jag fick med mig två fina överdelar. Det är verkligen sjukt hur kul det är att handla hehe. Vi tog oss också en budgetfika på Ikea. Sen åkte jag till stan och tog en maxad fika med Lina. Mycket skulle bli sagt på en timma. Nu ligger jag i min gosiga säng och har kollat paradie hotell (skäms lite över att jag kollar på det. men jag är fast. sorry not sorry).
IMORGON börjar skolan, allvaret, döden osv. Sista halvåret av tvåan ska snart prickas av. Tycker ändå inte att det känns så farligt. Har haft många dagar av total avslappning då jag inte gjort ett piss. Samtidigt som jag haft dagar då jag gjort roliga saker. Känns för en gångs skull som jag gjort det jag velat på ett lov. Jag har läst en bok, träffat vänner, gått i pyjamas en hel dag, ätit för mycket, tränat en del och inte pluggat ett endaste dugg. Jag är nöjd.

mitt 2013

Jag gör som Lina och Anna - gör en sammanfattning utav 2013 utifrån olika frågor. Ville göra en årsresumé, men har redan gjort ett fysiskt album från året så detta blir bra.


Hur började ditt 2013?
Jag började mitt 2013 på bästa sätt - i Thailand med familjen. Tror det var mitt bästa nyår. Inga krav, ingen press, bara ta det lugnt lyssna på livemusik och skicka upp en lantärna. Så bra.
(på 12-slaget drack hela familjen ur denna)
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag besökte Thailand med familjen, London med pappa, Norge med bästa Lina och Lefkas i Grekland Ida och hennes familj och ina.
Hur har ditt 2013 varit?
2013 har varit riktigt bra. Kanske ett utav de bästa. Det är svårt att bedömma en såpass lång tid, men i jämförelse till exempelvis förra året var detta året extremt bra. Tror det berodde på att jag blev mer självständig. Omgav mig med personer som uppskattar mig för att jag är jag och för att jag såg så otroligt vackre platser. 
 
Tre händelser som varit bra det här året?
 
- Gick ut ettan som en hel person och med bra betyg. 
 
- Alla underbara sommardagar. Hela sommaren var bara helt fantastisk.
 
- Gick bra när jag bytte linje.
 
Vad är din största framgång under 2013?
Vågade gå min egen väg. Tänker framförallt på när jag bytte gymnasie efter sommarlovet och allt förändrades.
 
 
Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
 
8 juni tror jag. En dag med endast lyckorus från början till slut. Och 21 november när farfar dog.

Vilken händelse var jobbigaste under 2013?
När Farfar dog var det jobbigt för hela familjen, speciellt för pappa. Allt blev annorlunda. Sen mådde jag också lite dåligt i mitten av vårterminen när alla prov och skoluppgifter var i full gång. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat och kläder. Annars har jag försökt spara en del.

Bästa köpet?
Min ryggsäck jag köpte i London.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Saker som gjorde mig väldigt glad var fina vänner, min familj och jag blev lite löjligt glad när det gick så bra på sista matteprovet innan jullovet.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Dagen innan hade jag middag med mina närmsta vänner, då vi åt god mat och kladdkaka och kollade på mello. Och på min födelsedag vaknade jag upp utav sång, presenter och god frukost. En bra dag.

 
Vad vill du säga till dig själv inför 2014?

Fortsätt att gå din egen väg, pressa inte dig själv för mycket, våga mer, bry dig inte så mycket om vad folk tycker och våga testa nya sammanhang.


RSS 2.0