20-tal

Kan inte lägga över mina mobilbilder till datan av någon outgrundlig anledning, så rotade fram lite bilder från linas 18-årsfest med 20-talstema! Så fin och lyckad kväll!
Annars, vad har hänt? Idag medelade jag min chef att jag inte kommer vlija jobba mer, så från och med nu har jag sommarlov! Såå skönt! Annars har jag haft en ungdomskväll med folk från kyrkan hos mig som blev jättebra! En utav sommarens bästa! Annars har jag varit ganska trött efter jobbet så har kommit hem och däckat i sängen med min fläckt. Igår träffade jag i alla fall Ida i göteborg ett tag och idag hälsade jag på Hanna. Och idag blev jag klar med 3 av 10 tester för körkortet. Det är så himla mycket man ska kunna! Och det är så jobbigt att ha saker att plugga på, på sommarlovet. Aja vill bara få den där lilla plastbrickan så är jag nöjd.
Nästa vecka åker jag till ett läger med kyrkan från tisdag till fredag. Och sen på lördagen åker vi ut med båten en vecka! blir kul. bye!

jovik

Hade ett fantastiskt dygn igår hos mina kusiners sommarställe vid Vänern. Badade i rent och skönt insjövatten, solade, åt sallad, vi gav oss ut på svampplockning och hittade 6 liter. Sedan åt vi korv på klipporna och till sist, när det blivit kallt ute, kurade vi ihop oss inne i sommarstugan och åt kantarellmackor och pratade. Ett fint sommarminne att spara till hösten.
Annars är livet helt okej, ibland ångrar jag att jag valde att ta körkort på sommarlovet. De där sommarlovsveckorna utan måsten saknar jag. Att inte jobba och att inte ha dåligt samvete för att man inte pluggar. Aja, bara ett år kvar, sen kan jag själv bestämma vad jag vill göra. Längtar. Innan hade jag ångest över vad jag skulle göra efter gymnasiet och studenten skrämde mig lite. Men nu känner jag mest FYY va skönt.

sommarlovsdagar

 
Lite bilder från förra lördagen med Anna. Vi hade en riktigt idyllisk sommardag vid stranden. En dag som man kommer kolla tillbaka på när man fryser rumpen av sig trots att man ställt in ett extraelement på rummet.
Det var ju förra veckan. Denna veckan har varit mycket lugnare och jag har varit mina fyra och en halv timme på jobbet, åkt hem och haft det gött. punkt slut. Även pluggat körkortsteori, övat lite sånger till en ungdomssaming, varit på födelsedagskalas i sätila hos en nybliven 18-åring (johanna), haft en körlektion, blivit av med 7 cm av mitt slitna hår. Har även kollat himym samt tagit några löpturer. Där har ni min vecka. En bra och lagom vecka. Imorgon tar jag, mamma och samuel bilen ner till Jovik där vi ska hälsa på, på mina fina kusiners sommarställe. Nu ska jag faktiskt sticka ut och springa en kvällsrunda.

ännu mer kroatien

Regniga kontorsdagar som denna när jag åker till jobbet med sömn i ögongen och pratar trött med sura kunder, då längtar jag tillbaka. Bästa två veckorna på väldigt väldigt länge.
Nu har jag kommit hem och satt mig i uterummet och har kollat how i met your mother och ätit grillrester. Livet är rätt bra men är så himla trött hela tiden. Och pluggar alldeles för lite körkortsteori. Hade jag fått en enda önskan just nu, så skulle det vara att det var sol ute nu och mina böcker jag beställde skulla vara här och så skulle jag tagit den boken som känns roligaste och gått ner till havet och lagt mig och läst (och att jag kunde hela körkortsteoriboken utantill). Men istället ligger jag i uterummet med regn utanför och ska försöka plugga lite teori. Jag får inte alltid som jag vill, så då får jag drömma mig tillbaka till kroatien då jag kunde göra allt det där. hejs

boktips!

I kroatien läste jag några böcker, bland annat dem nedan! Tänkte skriva lite om dem för att jag har lust.
Tyckte legend var riktigt bra! Den handlar om June och Day som lever i framtiden i USA. Landet styrs av en hemsk regim. Alla tioåringar gör "the trial" som är ett test där man testar olika förmågor och högsta poäng är 1500 och minsta 800. Beroende på hur det går i testet så får man olika jobb/liv. Får man mindre än 800 åker man i väg på ett läger där regimen i hemlighet gör olika tester på barn eller dödar dem direkt. Får man högt poäng får man jobba för regimen och då är man rik. Det pågår även ett krig mot "the Colonies". Day är en känd brottsling som regimen vill få tag på. June fick 1500 poäng och jobbar för regimen. Alldeles i början blir hennes bror dödad när han jagar Day. June gör det då till hennes uppdrag att hitta Day, mördaren.
 
Det är varannat kapitel ur Days perspektiv och varannat ur Junes. Tycker den var väldigt bra, spännande och väldigt lättläst, så tror de flesta klarar att läsa den på engelska! Har nu beställt tvåan och får se om den håller samma mått som den första boken!
Jellicoe Road. Tycker nog det var den bästa boken jag läste där nere faktiskt! Rekomenderar alla att läsa den! dock: Ge den 100 sidor!! Man/jag (i alla fall) fattade inget förens 100 sidor in i boken. Den handlar om Taylor som barn övergavs på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare börjar det förflutna komma ikapp henne då ännu en person i Taylors närhet försvinner, och en annan återvänder. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola för fullt och ett manuskript visar sig innehålla nyckeln till Taylors förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden sammanflätade med Taylors? 
 
Det berättas två berättelser paralellt som sakta flätas samman! Det var så kul när man sakta började förstå hur allt hängde samman.Tyckte också att den var riktigt fint skriven! Fick gåshud så många gånger. Läs läs!

Dubrovnik

 
 
 
här bodde vi i tre dagar↓
 
Här kommer ett dussin bilder från dagen i den vackra staden Dubrovnik! Tycker verkligen att den var den vackraste staden, massa mysiga smala gator, mycket turister och när det började regna flög svalorna som galningar. Staden är med på unesco:s världsarvslista och det går en ringmur från 1400-talet runt hela staden som ramar in det hela väldigt fint! Det regnade en del när vi var där, men det gjorde inget. 
 
Har suttit i flera timmar och redigerat bilder, så mysigt och inser hur många bra bilder det blev! Annars blev jag även klar med Fas A på körkortsteorin. Ett steg närmre körkortet, känns väldigt bra! Dock tar det så himla lång tid att göra alla tester och det är så himla mycket man ska kunna. Aja skön dag med regn som gjort att det känts okej att sitta inne. Imorgon blir det jobb igen. byebaj

jobba är kul men jag föredrar att bada

Då var min andra arbetsvecka gjord och har nu tre kvar. Börjar verkligen räkna ner tills dagen då jag äntligen är helt ledig! Detta är mitt första jobb någonsin och jag hade kanske en lite romantiserad bild av det, trodde inte att jag skulle sakna kusten, havet och solen när jag sitter inne på mitt kontor med persiennerna nedragna, och pratar med sura kunder. Tycker dock jobbet i sig är väldigt bra och känner mig nöjd med att jag hamnat där, det är mer själva grejen att jobba som är jobbig, haha. Aja det ju sånt här som väntar mig i många år framåt.. Men trots mina kontorstimmar så har jag utnyttjat resten utav dagarna kanske lite för bra. Har gjort så mycket akriviteter och varit mer social än hela året sammanlagt känns det som. Det har varit väldigt kul, men är så himla glad att jag har denna fredag eftermiddag ledig och fri från planer. Längtar i alla fall till 31 juli då jag gör min sista jobbdag! Efter det ska jag bara sova så mycket jag kan och kanske hinna med att läsa någon mer bok än min älskade körkortsbok.
 
Idag efter jobbet cyklade jag hem i denna otroliga värmen och parkerade mig framför datan när jag kom hem. Orkade bara inte gå ut och carpa solen. Men nu har jag lite energi, så jag och körkortsboken kanske går ut och sätter oss. hejs

sneak peek of heaven

Här är första uppladdning av bilder! Dessa är ifrån nationalparken! Har endast kollat på en bråkdel av alla bilder, så lär väl ha att göra tills jag dör (nejdå, men nästan). Det var i alla fall en himmelsk park! Tänkte att detta är kanske hur paradiset kommer se ut, när jag simmade till vattenfallet i den turkosa klara vattnet. Det var en magisk nationalpark helt enkelt! Pappa, som bott i australien, sa att det påminde om australien! En riktig pärla längs den kroatiska kusten, nära trogir, helt enkelt! Först var vi i en liten pitoresk stad, som hade skotthål på väggarna efter kriget. Kan inte förstå hur hemskt alla inbördeskrig och balkankrig har varit! Pappa kollade en sextimmars lång dokumentär om kriget, så ha förklarade en del. helt sjukt verkligen.
Nu måste jag skynda mig till bussen mot Linas 18-årsfest! Såå taggad, det är Gatsbytema så jag ser ut tjugotalist! Kommer bilder från den med sen. Nä nu måste jag skynda mig! (hinner inte läsa igenom så hoppas att det inte finns några stavfel, sorry isf)

RSS 2.0