tonår

Förra fredagen badade vi. 
 
Att inte veta hur man ska förhålla sig till saker eller vem man vill vara är väl det som hela tonåren går ut på. Det är väl det som alla strävar efter under dessa år i hopp om att hitta sig själva. Kan på det sättet längta fem år fram i tiden, då jag kanske vet allt detta, och då kanske människor i min närhet också känner sig själva. Är trött på falskhet och hur alla kämpar för att bli omtyckta. Att alla kämpar för att vara på ett visst sätt så att folk ska tycka om dem och vilja vara med dem. Att folk inte bara kan slappna av och inte bry sig lika mycket om vad andra tycker om dem, för dem vet att dem tycker om sig själva och då blir andras åsikter inte lika viktiga. Själv behöver jag också bli sån.
Idag lyser i alla fall solen och jag ska plugga och åka till kyrkan. Igår blev jag klar med ett stort och sista arbete i samhällskunskapen och har nu bara lite småuppsatser kvar. Det är konstigt hur kul det kan vara att skriva uppsatser när man är inne i det, och hur extremt jobbigt det kan vara innan man tagit tag i det. Skönt att ha den gjord i alla fall. Imrogn åker jag till Farfars gamla sommarstuga och städar. nu vet ni.
vardag. | | En kommentar |

veckor

Länge sedan jag skrev något här så nu gör jag det. Har under den senaste tiden kollat divergent med anna, cyklat till stan några gånger genom vacker skog, gått tanke/rensahuvudetpromenader längs havet, pluggat en hel del matte och tagit några löparturer. Denna och nästa vecka är dödsveckorna. Har hur mycket som helst. På torsdag kan jag äntligen bocka av matte nationella och igår gjorde jag tyska nationella. Känns ganska skönt på ett sätt att det är mycket på kort tid för då kan man lägga det bakom sig snabbare. Nästa vecka har jag dock två inlämningar och två prov så får hålla ut ett tag till. 
Känner verkligen inte att jag orkar göra några som helst aktiviteter. Inte för att jag vill men behöver plugga, utan för att jag verkligen inte orkar. Orkar inte ha några andra måsten än skolan. Om mindre än en månad ligger jag i alla fall på en strand i kroatien och läser böcker och får energi. Och jag kan börja se slutet på detta skolår. ljuset i tunneln. håll ut
vardag. | | Kommentera |

stunder och ögonblick

En dryg bild på en dryg dag. 
 
SPYR på alla uppgifter/prov jag har nu och vill mer än allt annat att det ska vara 3 juni och allt i skolan är klart. Ser den närmaste tiden bara som en tid jag ska ta mig igenom. Carpe diem, absolut! Tänk i Berlin kunde jag ibland stanna upp och vilja spara varenda stund förevigt. Jag tänkte ibland seriöst "Vad härligt det är nu. Tänk snart kommer jag titta tillbaka på detta underbara ögonblick, som aldrig mer kommer komma i mitt liv." Och nu i vardagen vill jag mer än allt att tiden ska gå fort. Men det är väl så det är antar jag. Vissa stunder är unika och man vill befinna sig i dem förevigt, och vissa genomlider man och vill glömma föralltid.
Allt känns i alla fall lite bättre nu när jag har gjort upp en to-do-list med allt jag har tills den 3 juni, med små checkrutor som bara väntar på att bli checkade. Har i alla fall åstadkommit en sida om Jesus i Religionsuppgiften. Kul att skriva om något som är intressant, viktigt och som jag brinner för, för en gångs skull. Ser nu att klockan slagit halv elva och att jag borde sova om jag vill leva imorgon. godnatt
vardag. | | En kommentar |
Upp