säga ifrån

 
Sista bilden får gestalta lördagens mood. En dag som mestadels spenderats i pyjamas. Vaknat 11:35, ätit frukost, lyssnat podd och skrivit klart min labbraport. Men det är skönt med en lugn och skön dag då jag igår hade jag världsbästa kvällen. Alltså den kristna communityn i bohuslän, hur fantastisk? Är det möjligt att känna att jag älskar alla människor jag träffade igår? Känner i alla fall så. Tog tyvärr ingen bild under gårdagen. Som ni kan se på bild däremot är att jag och ett gång klassisar på midnattspremiären av Mockingjay part 1! Tyckte dock inte själva filmen var särskillt bra. Dem hade fått med mycket detaljer från boken men filmen blev rätt seg och kändes mest som upptrappning till nästa film. Tycker också tyvärr att Kattniss var lite sämre i denhär filmen, tyckte det blev lite överspelat ibland. Kan också uppmana alla: sitt inte på andra raden när ni ser bio på storbild. Satt typ hela filmen och tyckte bak huvudet för att det var alldeles för nära. Men kul att se den och fint sällskap, har inte heller varit på någon midnattspremiär innan så det var ju kul. Jag har också under veckan haft ett första möte med skolans Ny Generationsgrupp (en kristen skolgrupp typ) och startat upp en ny bibelgrupp med Anna och Lovisa. Kul!
Annars har jag haft en del ångest under sista delen av veckan då jag står inför en konfrontation som jag känner att jag behöver göra. Ser mig inte som en konflikträdd typ men gillar bara inte att skapa drama. Men känner också att det finns något förlösande i att säga ifrån. Det så himla skönt att veta att "jag har gjort vad jag kunnat" och jag har sagt åtminstone sagt ifrån. Att bara säga att detta är inte okej. Man kan inte gå igenom livet och bara bli trampad på. Ibland måste man göra det jobbiga och stå upp för sig själv och säga ifrån. punkt slut.
vardag. | | En kommentar |

Q&A

Bara för att jag vill hitta skäl till att inte skriva klart min labbrapport så tänke jag svara på lite frågor för att det 1 är roligt 2 lär känna migsjälv bättre 3 andra lär känna mig bättre. 
 
Bästa sättet för dig att bli av med stress/varva ner?
När jag har massor i skolan brukar det hjälpa mig att skriva ner allt jag har till en check-lista och sedan börja med det som är mest akut och börja beta av. Något annat som jag tycker hjälper när jag är stressad är att gå en lugn promenad, gärna sätta mig någon stans på vägen och filosofera/tänka på annat. Brukar sitta vid vattnet. Annars kan träffa en vän sitta fint eller ta sig en löptur. Ibland så kan det också hjälpa att titta på något roligt friends-avsnitt och leva sig in i någon annans värld.
 
Vem är din förebild?
Min mamma har nog alltid varit en förbild för mig, brukar därför diskutera vissa val med henne som jag står inför. Annars finns det massa människor runt om kring mig som jag inspireras av hela tiden och som får mig att tänka "så där borde jag också göra mer". Annars är Jesus också en.
 
Vad gör du om ett år?
Om ett år sitter jag nog inte i mitt rum i Uddevalla längre. Jag sitter kanske på mitt studentrum på någon bibelskola, kanske i mariannelund? Vem vet, men tror det kommer bli bra.
 
Vad ger dig ångest?
Ovisshet, stora beslut, obekväma sammanhang och skolan är nog det som ger mig ångest.
 
Hur skulle du beskriva din stil?
Brukar klä mig i natur-färger. Brukar också klä mig ganska stilrent och inte kläder med tryck på (generellt). Gillar lite vintage men inte för mycket. Brukar också ha tighta byxor, höga kjolar, tygväskor och kånkenryggsäck. Klär mig inte särskillt mycket efter modet och trivs inte så bra i märkeskläder generellt.
 
Om du skulle skriva en bok vad skulle den handla om?
När jag läser böcker kan jag ibland tänka att det skulle vara så kul att själv kunna skriva något. Men tror faktiskt att det är väldigt svårt. Och jag skulle nog i så fall vilja skriva på engelska för tycker om att läsa på engelska och fascineras av det språket, men det skulle nog vara svårt. Just nu läser jag ju mest dystopi-böcker, så i så fall skulle jag nog vilja komma på mitt egna paralelluniversum. Hämtade ut mina senaste inköp igår, vilken ska jag börja med? ↓
 
Drömresemål?
Jag vill resa lite överallt. Skulle vilja utforska asien lite mer, kanske backpacka i thailand eller malaysia? Skulle också vilja resa till Australien och se massa coola djur. Vill också till USA och resa runt där, upptäcka landet som jag läst och sett så mycket om. Hade också varit kul att komma till något land i Afrika någon gång (kanske Kenya) och hänga på någon savann.
tumblr
vardag. | | Kommentera |

en vän

Siri är på riktigt en av mina närmsta vänner. Serisöt, love her to death. Kan jag över huvud taget lämna henne nästa höst, när/om jag flyttar hemifrån? Börjar tveka.
Annars så har jag en ledig dag eller en dag med självstudier. Måste bli klar med min rom-uppsats, annars så tar jag det rätt piano idag (älskar det uttrycket). Vi sju är det ungdomssamling vilket ska bli trevligt. Annars så längtar har jag börjat kolla på olika bok-läsar-youtubers på youtube, personer som  recenserar böcker alltså. Och igår kunde jag inte hålla mig längre och klickade hem tre böcker! Läste förresten ut Allegiant i början av veckan, som fick mig att inse att det faktiskt går att läsa böcker när man går i skolan. Tyckte Allegiant var ganska bra, lite missnöjd med slutet med annars var den väldigt bra och spännande. Så nu är jag klar med Divergent-serien. Beställde den sista boken i legend-serien, Champion. Och beställde även The Maze Runner, den som precis gått på bio, har hört att böckerna ska vara väldigt bra och för tillfället är jag ju helt insnöad på diverse böcker om dystopier. Så jag beställde självklart ännu en dystopibok - Delirium. Delirium handlar om ett samhälle där kärlek klassas som en sjukdom och när man är 18 år får man The Cure som gör att man inte kan känna kärlek. Huvudpersonen America (speciellt namn?) ser framemot att bli "botad", men 95 dagar innan hennes 18årsdag blir hon kär i en kille. Det är den första boken i ännu en triologi, får se om jag tycker den är så bra att jag köper fortsättningsböckerna men den slutar imprimcip alltid med att jag gör det så, ja. Hade tänkte spara massa pengar men, va sjutton det är ju november och livslusten är väl lika stark som dagsljuset. Hahaha, nä men behöver nya böcker faktiskt. Nu kanske jag bör skriva klart min uppsats, hej på er
vardag. | | 2 kommentarer |
Upp