halloween

Lovet har börjat bra. i måndags hade jag halloweenmys med livets människor, och igår böjrade jag på en ny bok - Allegiant. Det är sista boken på divergent-serien. Hade tänkt spara den till jullovet men var så himla sugen på att läsa. Idag har jag läst, gjort mat och sprungit, samt insett att jag måste ha någon form av astma. Fick spotta hela tiden när jag sprang och det blev typ tjockt/trångt i halsen. När jag tränar inomhus blir det dock inte så. weird. Kanske borde förklara den sista bilden förresten, ska på halloweenfest aka studentfest. Är inte jättetaggad men drar väl dit i alla fall. Ska snart bege mig iväg till anna innan det. 
Imorgon ska jag till göteborg och träffa Ida och sen sova över med Anna. Känner att lovet går väldigt snabbt och har inte pluggat särskilt mycket eller vilat överdrivet mycket. Aja det är bara några veckor till jullov och december. Har dock en massa inlämningar och prov innan det. Älskar i alla fall december. Undrar mest när man kan börja göra lussekatter och pynta mitt rum.  Nu måste jag åka, hej.
vardag. | | En kommentar |

liv och död

 
 
Mitt hår är klippt!!!! Testade en ny frisör som är lite modigare med saxsen. Först när jag kom ut insåg jag att det faktiskt blivit väldigt kort. Eller ja "väldigt" är kanske att ta i, men helt klart en skillnad. Men gillar det, tycker det är så snyggt när håret är tjockt i topparna också. Annars är livet som sig likt. Det som gjorde mig gladast idag var att jag fick B på ett läsförståelsetest i engelskan. Trodde jag sög, så det va kul (skrytmås jag vet). Dagens andra lyckliga stund ser ni ovan - jag ritade och lyssnade på podd, fy va mysigt. Så himla kul att rita egentligen, känner mig som 10 år igen. Annars har hösten kommit till lilla uddevalla, tar på mig mina vantar på morgonen och vaknar upp i totalt mörker samt kisar för regndroppar på väg hem från skolan. Känns skönt att jag har ett ganska lagom tempo i skolan, har även blivit helt frisk och har börjat träna igen. Imorgon är det fredag och Samuel fyller år! Ska fira honom på morgonen innan jag ska hinna till skolan för att ha två lektioner, sedan träna tills Lina slutar och sedan åker vi hem till henne innan ungdomssamling. Blir mys.
Annan källa till glädje är att jag har roliga religionslektioner där jag försvarar kristendomen, så himla kul att disskutera religion/livsåskådningar. Blir också så himla taggad på att fundera och hitta fler svar. På det sättet ser jag på ett kanske lite udda sätt fram emot döden. Det är egentligen då jag säkert kan veta/förstå allt. Livet är på ett sätt som en tjock bok att ta sig igenom för att i slutet förstå hur allt hänger samman. Ingen människa kan ju helt veta vad som händer efter döden, vilket gör mig så himla spänd. Och på många sätt ser jag fram emot döden för att jag ju tror på att det väntar ett lyckligt och fantastiskt liv efter döden. Där ingen ondska eller lidande finns, där allt är bra och där Gud finns. Men känner att jag vill hinna uppleva en massa saker under detta jordeliv, hur det är ett hålla ett nyfött barn i sin famn och veta att i denna människa finns en del av mig, eller att vara så kär i en annan människa att man älskar den mer än sig själv. Vill också upptäcka jordens alla vackra platser, kanske också göra lite skillnad här i världen. Kanske räddar jag någons liv, eller leder någon till tro. Så än vill jag inte dö, och det är ju inte riktigt min sak att bestämma när jag ska dö heller. Taggar så mycket bibelskola nästa år, där jag fördjupa allt ännu mer. Frågan är ju bara vilken jag ska gå. Nä nu kanske jag ska sluta fundera på döden och göra något vettigt som att skriva på min Afghanistanuppsats. hejs
vardag. | | 2 kommentarer |

rätt in i muren

Har varit hemma sedan i tisdags pga förkyldning och feber. Tänkte åka in till en lektion igår, men efter att ha kört i ca 400 m körde jag rakt in i en stenmur:) Och fick sedan lägga tre timmar på att tvinga upp min sjuke mor, be snäll granne hjälpa oss att byta däck, samt tejpaihop delar utav bilen och köra till verkstad i 20 km/h. Lyckad dag! Och ja, jag äger på att köra bil. Anledning till krock: försökte hitta en låt på mobilen. Summan av kardemumman: GREJA INTE MED MOBIL NÄR DU KÖR BIL. Men som min mamma sa: "Ingen blev i alla fall skadad" (förutom bilen och muren). Blev verkligen påmind om att bilen verkligen kan vara farlig. Körde i 20km/h och ändå blev det sådana skador. Det var så himla obehagligt och surealistiskt. Ögonen på vägen i fortsättningen säger jag bara!
Det är väl det mest dramatiska och händelserika som hänt dessa dagar hemma. Sitter mest i min säng och dricker diverse varma drycker, kollar malou efter tio, lyssnar på regnet, myser med katter, knäpper lite bilder (som ni kan se) och sover. Tror jag kommer försöka pallra mig iväg till skolan imorgon eftersom jag har en redovisning som jag gärna vill bocka av. Känner att jag ändå är i hyffsad fas i skolan och har inte supermycket heller. Detta året har jag lite slappare lärare i några ämnen, vilket såhär sista året på gymnasiet känns väldigt skönt. Nu ska jag fila på min redovisning och göra lite mer té.
vardag. | | 2 kommentarer |
Upp