längta

Springer runt i skolan i min blå kjol, dekorerar mitt rum med diverse fina grenar jag hittat ute och äter jordgubbar. Det är väl det som händer. Känner mig annars stressad över att jag ska hålla svenska nationella tal på tisdag och jag har inte börjat:) har alltså en dag på mig att skriva och lära mig. Älskar dock att hålla tal så det går kanske bra.
Även om nuet inte är så härligt och jag har väldans massa saker att göra dessa två veckor framöver, så känns det inte så jobbigt för har så himla mycket att se framemot. Om två veckor är jag på planet till Turkiet med en pocket i min hand, om 40 dagar tar jag studenten, efter det jobbar jag på ikea (är faktiskt taggad?) och 14e augusti flyttar jag till Örkelljunga. Hjälp vad jag har allt planerat inser jag nu, men så skönt. Pratade med en gammal bekant (det var verkligen en gammal bekant) och när jag berättade om mina planer för hösten sa hon "oj va modigt att börja utan att känna någon!" Och jag tänkte "är det modigt?" för det är det som jag vill. Insåg också då att jag kanske blivit ganska självständig? Kanske hade inte 14åriga Anna vågat göra det? Tycker verkligen bara att det ska bli kul. Ser så så mycket framemot att träffa nya människor, att växa, att bli mer självaständig, bli smartare och att göra något jag aldrig gjort tidigare. Längtar till så mycket, vilket gör nuet drägligt.
vardag. | | 2 kommentarer |

varför jag inte ska gå på balen

 
Hela detta året har det varit mycket snack om balen och tänkte att eftersom många i min omgivning läser bloggen så kan jag ju lika gärna dra det här så alla vet. Jag har inte varit särskilt taggad på vare sig studenten eller balen, ja jag är sällan taggad på saker som jag förväntas längta till/ha kul på. Studenten har jag dock blivit taggad på, det känns bara som en kul grej, jag har inte ens ångest över vad jag ska göra efteråt längre eftersom jag ju redan är klar med vad jag ska göra i höst och ser framemot att lämna skoltiden och ge sig in i en ny tid i livet. Men med balen har jag inte förändrat min åsikt. När jag har snackat med folk om balen så har jag frågat folk varför de ser fram emot balen. Då kan de flesta rada upp massa argument, om att det är kul att klä upp sig, umgås osv, men jag känner inte som dem. Jag förstår inte vad som är det roliga? Men så tänkte jag tills för några månader sedan "jag kommer ångra mig om jag inte går", "detta är något man ska göra". Med tiden har jag börjat ifrågasätta de argumenten, för om jag känner såhär varför göra det? Vem är det som säger att jag måste gå på balen? - ingen. Är det frivilligt? Är det helt upp till mig om jag tycker det är värt? - Ja. Jag har under gymnasiet övat på att följa min magkänsla, jag gjorde det när jag bytte linje från spint och det beslutet är jag så himla nöjd med. Och jag kommer följa min magkänsla nu också. Skit i vad din släkt kommer säga, dina klasskompisar eller föräldrar. Du ska gå på balen om du tycker att det känns kul och tycker du inte det - gå inte. Så enkelt är det. 
Och förresten ska jag istället, på dagen som min bal skulle varit, gå på veronica maggio på liseberg! Och det är jag 100 gånger mer taggad på!
vardag. | | 3 kommentarer |

en dag i april

Har varit duktig på att dokumentera med kameran, så här är bilder på eftermiddagshänget med Anna. Har två lektioner på onsdagar och i båda kurserna har vi just nu arbeten där man kunde jobba på valfri plats, så detta utnyttjade jag och var hemma hela dagen. Sov till 10:30, och insåg att min oro över att jag inte längre kan sova länge på mornarna inte är befogad. Det senaste har jag nämligen vaknat typ nio på helgen? Inte likt mig. Tänkte att jag kanske håller på att bli vuxen och behöver mindre sömn, men så kanske det inte är. Satt i alla fall min dagliga stund i solen och skrev sen på filosofiuppgift på altanen. Sedan kom Anna och vi fikade på gräsmattan och läste markusevangeliet. Så mysigt, älskar att det håller på att bli sommar och att min hud långsamt skiftar färg och får fräknar. Som ni kan se på min lilla plugg-lapp så har jag dock en hel del att göra innan jag tar sommarlov. Vill också bli färdig med det mesta innan vi åker till Turkiet. Har i alla fall lagt fram min student mössa på min hylla så jag i mina värsta stunder kan titta på den och drömma om den fjärde juni. 
vardag. | | Kommentera |
Upp