längta

Springer runt i skolan i min blå kjol, dekorerar mitt rum med diverse fina grenar jag hittat ute och äter jordgubbar. Det är väl det som händer. Känner mig annars stressad över att jag ska hålla svenska nationella tal på tisdag och jag har inte börjat:) har alltså en dag på mig att skriva och lära mig. Älskar dock att hålla tal så det går kanske bra.
Även om nuet inte är så härligt och jag har väldans massa saker att göra dessa två veckor framöver, så känns det inte så jobbigt för har så himla mycket att se framemot. Om två veckor är jag på planet till Turkiet med en pocket i min hand, om 40 dagar tar jag studenten, efter det jobbar jag på ikea (är faktiskt taggad?) och 14e augusti flyttar jag till Örkelljunga. Hjälp vad jag har allt planerat inser jag nu, men så skönt. Pratade med en gammal bekant (det var verkligen en gammal bekant) och när jag berättade om mina planer för hösten sa hon "oj va modigt att börja utan att känna någon!" Och jag tänkte "är det modigt?" för det är det som jag vill. Insåg också då att jag kanske blivit ganska självständig? Kanske hade inte 14åriga Anna vågat göra det? Tycker verkligen bara att det ska bli kul. Ser så så mycket framemot att träffa nya människor, att växa, att bli mer självaständig, bli smartare och att göra något jag aldrig gjort tidigare. Längtar till så mycket, vilket gör nuet drägligt.

varför jag inte ska gå på balen

 
Hela detta året har det varit mycket snack om balen och tänkte att eftersom många i min omgivning läser bloggen så kan jag ju lika gärna dra det här så alla vet. Jag har inte varit särskilt taggad på vare sig studenten eller balen, ja jag är sällan taggad på saker som jag förväntas längta till/ha kul på. Studenten har jag dock blivit taggad på, det känns bara som en kul grej, jag har inte ens ångest över vad jag ska göra efteråt längre eftersom jag ju redan är klar med vad jag ska göra i höst och ser framemot att lämna skoltiden och ge sig in i en ny tid i livet. Men med balen har jag inte förändrat min åsikt. När jag har snackat med folk om balen så har jag frågat folk varför de ser fram emot balen. Då kan de flesta rada upp massa argument, om att det är kul att klä upp sig, umgås osv, men jag känner inte som dem. Jag förstår inte vad som är det roliga? Men så tänkte jag tills för några månader sedan "jag kommer ångra mig om jag inte går", "detta är något man ska göra". Med tiden har jag börjat ifrågasätta de argumenten, för om jag känner såhär varför göra det? Vem är det som säger att jag måste gå på balen? - ingen. Är det frivilligt? Är det helt upp till mig om jag tycker det är värt? - Ja. Jag har under gymnasiet övat på att följa min magkänsla, jag gjorde det när jag bytte linje från spint och det beslutet är jag så himla nöjd med. Och jag kommer följa min magkänsla nu också. Skit i vad din släkt kommer säga, dina klasskompisar eller föräldrar. Du ska gå på balen om du tycker att det känns kul och tycker du inte det - gå inte. Så enkelt är det. 
Och förresten ska jag istället, på dagen som min bal skulle varit, gå på veronica maggio på liseberg! Och det är jag 100 gånger mer taggad på!

en dag i april

Har varit duktig på att dokumentera med kameran, så här är bilder på eftermiddagshänget med Anna. Har två lektioner på onsdagar och i båda kurserna har vi just nu arbeten där man kunde jobba på valfri plats, så detta utnyttjade jag och var hemma hela dagen. Sov till 10:30, och insåg att min oro över att jag inte längre kan sova länge på mornarna inte är befogad. Det senaste har jag nämligen vaknat typ nio på helgen? Inte likt mig. Tänkte att jag kanske håller på att bli vuxen och behöver mindre sömn, men så kanske det inte är. Satt i alla fall min dagliga stund i solen och skrev sen på filosofiuppgift på altanen. Sedan kom Anna och vi fikade på gräsmattan och läste markusevangeliet. Så mysigt, älskar att det håller på att bli sommar och att min hud långsamt skiftar färg och får fräknar. Som ni kan se på min lilla plugg-lapp så har jag dock en hel del att göra innan jag tar sommarlov. Vill också bli färdig med det mesta innan vi åker till Turkiet. Har i alla fall lagt fram min student mössa på min hylla så jag i mina värsta stunder kan titta på den och drömma om den fjärde juni. 

Favoritsalladen

Idag har jag och anna ätit godast maten. Salladen har jag ätit tre gånger denna veckan och består av: 1 kokt ägg, 1 avokado, körsbätstomater, blandsallad i påes och halloumi. Sen toppar jag med krutonger, balsamico och ceasardressing - så otroligt gott. Jag försöker ju också äta mer vegetariskt så då är det perfekt. Avokadon och ägget gör det mer mättande också. Kan verkligen rekomendera i alla fall!
Annars har jag och Anna pressat i solen, dagdrömmt om resor vi vill göra och druckit kaffe. Sålde förresten min way out west-biljett igår eftersom bibelskolan börjar tidigare än jag trott. Har helt plötsligt inga planer för denna sommaren förutom jobb. Vågar inte planera in något heller eftersom jag inte vet när jag kommer jobba. Men schemat ska komma nästa vecka så då kanske jag kan planera in något. Tror att det mest blir spontana utflyckter till stranden efter jobbet eller kanske någon övernattning i sommarstugan. Men pengar är nödvändigt för hösten så det får bli så. Nu ska jag plugga np-tal.

15 april

Hann ta några bilder innan våren fick bakslag. Sitter i detta nu och värmer mina fötter samtidigt som mitt element är vridet till max. Det passar dock ganska bra att det regnar för kommer ändå behöva sitta inne och plugga hela dagen. Jag har typ glömt bort hur man pluggar? Hade också glömt bort hur otroligt skoltrött en är i slutet av skolåret. Minns att jag kände lika dant förra året. Pratade också med en lärare om betyg och vad jag behöver göra för att höja mig lite grann, men kände bara "orka bry sig?" Har så lite energi. Men ska verkligen försöka nu i slutet. Och idag ska jag verkligen försöka bli klar med lite grejer.
Annars så kommer ni inte se mig i kassan på ikea utan i "dagiset" aka småland. När hon sa "Du ska jobba i småland" tog det några sekunder innan jag fattade lol. Det känns faktiskt roligare än kassan men vet inte om jag är världens barnfantast? Vi får väl se när jag jobbar där. Nu ska jag skriva på min labbrapport som skulle varit inne för några veckor sedan...

sista dagen på det sista påsklovet

Litet urval av mobilbilder från lovet. Fy va skönt det har varit att vara ledig, påsklovet är ju verkligen långt??
Det har dock inte gjort mig mer studiemotiverad. Känner verkligen noll energi att plugga. Men om tre veckor åker jag och familjen till Turkiet!! Är så himla taggad. Vi kommer ju hålla på massa med flytten i sommar och jag kommer nog ha ett ganska tight jobbschema, så det känns väldigt kul att göra den innan sommaren. Plus att jag kommer vara brun på studenten! Börjar verkligen längta till studenten, fatta vilken dag egentligen? Så najs.
Nu ska jag fira min farmor som fyller 88 och kanske läsa svenskahäftet inför np på tisdag. Mindre taggad på det.

älskade ensamhet

Lina var här från igår till idag och vi picknickade vid havet, solade, promenerade och kollade Wild. Det var på riktigt detta lovets bästa dag. Fick så mycket sommarlovskänslor, om man kan ha sånna. Känslan kom ifrån att titta på film vid nio och det fortfarande är ljust ute, eller att inte ha några tider att passa, eller att sola i bikini och svettas. Så himla fint. Hoppas på många liknande dagar i sommar, tror dock att årets sommar kommer ge mig jobbkänslor. Men det är väl också en erfarenhet som är bra att ha? Plus att jag behöver pengar för hösten.
 
Har det senaste tänkt på vilket enormt behov jag har av att vara ensam. När jag var på lägret kände jag vid ett tillfälle att jag bara ville vara ensam. Insåg då att jag behöver vara ensam så mycket. För det är så himla skönt att inte förhålla sig till någon, att inte behöva läsa eller tolka någon. Undra vad hen tänker om mig? Eller, vad mena hen med det? Och att det är skönt att inte ha någon som tolkar eller känner in mig. Måste nog verkligen tänka att jag har ett sånt behov till hösten när jag troligtvis ska bo med massa människor till hösten. Det handlar verkligen inte om människorna jag är med, dvs att jag stör mig på dem. Utan bara att måste vara ensam ibland. Behöver även minst lika mycket prata med folk och umgås. Det gäller att finna balans helt enkelt. Nu ska jag återgå till min älskade ensamhet.

3.4e steget

Här är små inblickar av de fyra dagar som jag spenderade på Åh. Vi levde oss verkligen in i påsken och vad den egentligen handlar om, dvs inte kycklingar och ägg. Och det blev en gudstjänst varje dag. Annars så hade vi fantastiskt väder, jättegod mat, intressanta disskusioner, lovsång, rumshäng i knäred och fin förbön. Något som jag uppskattade mest var lugnet som finns på åh. Att alla 20 personer sitter tysta i kyrkan en stund, att man får tid att bara sitt och inte göra något. Hemma gör jag ju något konstant, om det inte är att blogga, så lyssnar jag på musik eller podd, eller kollar någon serie, eller pluggar. Jag sitter liksom aldrig och inte tar int något eller gör något. Uppskattade också alla människor där. Allt va fint helt enkelt.
Har jag sagt att vi sålt vårt hus? Det har vi i alla fall och vi flyttar i Augusti. Så igår var vi och kollade på en lägenhet i stan. Undra hur det kommer bli att bo en lägenhet där jag inte ens kommer ha ett "riktigt" eget rum? Kanske bra att få perspektiv på saker men kommer också bli jobbigt. Aja jag har ju mitt rum på bibelskolan annars!
 

RSS 2.0