Veckorna innan jullov

Har aldrig gått in för att luciatåg så mycket som i år. Kul att få sjunga och jobba tillsammans med mina duktiga klasskompisar! Vi gick luciatåg hos våra lärare, på mcdonalds och på ICA samtidigt som vi handlade. Fint att få göra folk glada. 
Vi har också de sista två veckorna innan lovet haft relationstema då vi snackat mycket om äktenskap, sex och kärleksspråk. På lektionen om kärleksspråk pratade läraren om att det fanns 5 kärleksspråk, gåvor, tjänster, bekräftande ord, tid tillsammans och fysisk beröring. Alla har ett "språk" eller sätt som dom blir mest glad av när någon gör för dem. Vi gjorde ett test var och en om vilket språk som var ens egna. För mig blev det bekräftande ord och på andra plats tid tillsammans. Väldigt intressant! Alla borde göra ett sånt test.
I torsdags hade vi avslutningsfest, då vi åt gott och gjorde lite spex. Vi sjönt bland annat en låt om lärarna och dramatiserade Israelresan. Väldigt kul! Kvällen avslutades sent i en soffa med några klasskompisar där vi frågade varandra djupa frågor.
Idag vid 13 börjar jag min resa hem till Uddevalla. Det ska bli skönt att komma hem, men känner inte som jag gjorde när jag gick i skolan och verkligen längtade med allt jag hade till lovet. Trivs så pass bra på Strandhem och känner att jag kommer sakna alla fina människor. Men det ska bli kul att träffa min familj, släkt och vänner. Taggar även att få ta det lugnt och jobba på Ikea. Så det blir bra. 
vardag. | | Kommentera |

december

Ann Hermansson och Hanna Jakobsen står bakom dessa fantastiska bilder! All cred till dem.
Veckans tema har passande nog handlat om vår Israelresa och vi har förberett en presentation som vi ska hålla i församlingar framöver. Väldigt kul att komma tillbaka till strandhem i alla fall efter en vecka ifrån människorna och en månad från mitt kär rum här på Strandhem. Trivs galet bra här och tänker ofta på hur hemskt det kommer bli när det tar slut. Men aja lev i nuet osv. Tänkte stanna på Strandhem tills jullovet som börjar den 18e december. På tal om december, är det inte bästa månaden? Mitt rum har jag nu gjort till julen själv och varje dag kollar jag och klasskompisar på julkalendern och vi har även som tradition att varje kväll innan vi går och lägger oss, kolla ett Sunes jul- avsnitt. Idag blir det även julbak här på gården och imorgon blir det den andra adventsgudstjänsten. I veckan har vi också börjat öva luciasånger till vårt luciatåg. Trodde aldrig jag skulle säga det men, fy va kul det är att sjunga i kör!? Så roligt när alla har en stämma och tillsammans blir det magi. Det var också väldigt längesen jag gick ett luciatåg (dvs jag var typ 8 år senast), så det är kul att lära sig alla sånger jag glömt texten på. Julmusik i all ära! Nu ska jag ladda upp inför bakningen, ses!
Om ni missat så har jag och Anna spelat in ett poddavsnitt om vår skolgång, lyssna om ni vill! https://soundcloud.com/annaochanna/pluggkarriar
vardag. | | Kommentera |
Upp