kunskap

Det känns ibland som att det kvittar att jag skriver här, ingen bryr sig väl ändå. Så om någon bryr sig kan denne väl kommentera något fint.
Var i skolan igår efter en vecka borta. Kändes helt okej. Det som jag hatar med skolan eller bara generellt - att gå upp tidigt. Att vakna och veta att man inte sovit tillräckligt, ögongen vill bara falla ihop igen och fortsätta spinna vidare på en dröm. Sängen är som min absolut bästa vän som det gör ont att skiljas från. Men detta är väl livet, kommer behöva gå upp tidigt hela livet typ. Något annat som är jobbigt med skolan, om vi ska fortsätta på det spåret, är håltimmor. Hatar att sitta i en trist sal och vänta på att timmarna ska gå. Brukar försöka hitta på saker undertiden, men ändå. Åk 3 så har jag minst två timmars håltimma tre dagar i veckan. En dag har jag 4 timmar:)
Det som jag tycker om men skolan, är att träffa människor och att lära mig saker. Lyssnade på First Aid Kit när de var med i Värvet, på väg hem ifrån fjällen och en utav dem som inte gick gymnasiet sa att hon saknade att inte vara allmänbildad. Och då tänkte jag på att jag faktiskt är ganska allmänbildad. Jag har läst histoia och känner till de flesta stora händelser. Jag läser nu naturkunskap 2 och kan bevisen för Big Bang och proteinsyntesen. Å vad jag älskar att veta saker. På det sättet längtar jag lite tills om några år när jag går på universitet och blir så smart och kunnig som jag bara kan bli. Så nu ska jag ackumulera mer kunskap om röda blodkroppar. ha d!
vardag. | | 3 kommentarer |

årliga skidresan

Tar mig ner för backarna här i Skeikampen på norska fjället men fina människor och sol. Mycket bättre blir det inte. På kvällarna spelar vi bordpingis och med andra ord eller badar och bastar. Så himla skönt att bara lämna allt. Skolan, all ångest inför baler och inlämningsdatum. Men imorgon tar vi bilen tillbaka till verkligheten. Känns dock ganska okej, när jag inser att jag inte är någon skidfantast. Det är ju kul och så men fryser så lätt om tårna och tröttnar rätt fort. Men tycker om att äta våffla i värmestugan och försöka mig på lite offpist. Skönt att uppleva lite riktig vinter också. Nä nu ska jag sova så jag orkar hemresan.
vardag. | | Kommentera |

tillbakablick och framåtblick

Är väl lite efter och lägger upp jul/nyår-bilder nu men, so be it. Det va mysigt i alla fall! Det har nu gått 10 dagar på 2015 och det känns bra. Tror att det är väldigt bra att det blir ett nytt år, för tror att man kan behöva börja om på nytt lite då och då, lämna det som är bakom och hoppas att kommande år ska bli det man vill. När vi pratade om hur året som gått varit på nyår så sa jag att jag tyckte att detta år kanske inte har varit det roligaste. Men det har varit väldigt viktigt och jag har lärt känna mig själv mycket mer och jag har tagit ganska stora beslut. Min tro blev väldigt viktig och är väl det som präglar detta året. Växte väldigt mycket i min tro och bestämde mig att det skulle vara det viktigaste i mitt liv. Sen har väl det gått upp och ner som allt annat. Denna hösten har jag haft minimal skolmotivation och har inte orkat vara så social. Detta år tror jag också är det år jag läst flest böcker, det har faktiskt blivit ett intresse, får se om det fortsätter under 2015 också. Fick också mitt första jobb vilket verkligen var lärorikt. Ett annat steg mot att bli vuxen som jag tog var: körkort. 2015 kommer vara ett avgörande och stort år, jag kommer ta studenten (är så taggad) och jag kommer att flytta hemifrån. Undrar verkligen hur jag kommer sammanfatta 2015 vid denna tid om ett år. Hur kommer jag ha mått? Hur blev flytten? osv. Är i alla fall väldigt taggad på detta år!
vardag. | | Kommentera |
Upp