lägenhetenslivet

Har tagit fram kameran och fotat lägenheten! Sen jag fick min nya telefon har jag använt den hela tiden. Men man ska inte underskatta systemkameror. Älskar i alla fall nya lägenheten så mycket! Trivs verkligen! Kände dock en dag när jag var ledig och det var sol att jag saknar lite att bara kunna gå ut på altanen och sola lite spontant. När man bor i stan blir det mer ett projekt att ta sig till straden osv. Inga spontana kvällsdopp efter jobbet direkt. Men som tur är (?) så har det ju varit en kall och molnig sommar hittills i alla fall. Hoppas dock verkligen att det blir jättebra väder nästa vecka när vi åker ut med segelbåten. Det är verkligen det som jag har taggat hela sommaren. Fick en fråga av en kompis jag inte träffat på länge "vad har du gjort i sommar?" och tänkte efter och insåg att jag mest bara jobbat och träffat någon kompis då och då. Det blir nog lite att jag jämför sommarlov från när man är liten då sommarlov betyder 10 veckors ledighet, med sommar när man är student som snart ska flytta hemifrån (och behöver pengar). Fick förresten min första lön igår(!!) så har nu mer än 100 kr på kontot.
Annars har jag varit ledig tre dagar denna veckan och då har jag varit ledare på Sundsvikslägret som min församling håller i varje år för 9-13 åringar. Så kul och utvecklande, sjöng i mikrofon på kvällarna och höll i bakgrupper. Det finaste var ändå att se Gud beröra barn. Det fanns barn som var där som bad för första gången och sånt var så fint att se.
Sitter nu i mina ikeakläder på platsen som ni ser på bilden längst ner och ska snart åka till jobbet. Ha en fin fredag!
vardag. | | En kommentar |

3

Go vänner! Känner att jag kommit ur att blogga lite, kanske beror det på att jag är så aktiv på instagram nowadays. Lägger ju för sjutton upp varannan dag typ!? Så i brist på att hitta något att skriva om förutom mina dagar på ikea, tankar inför hösten och mitt dagliga mående som jag så ofta skriver om, så tänkte jag köra en 5-lista (såg på linas blogg<3). Kan verka självupptaget att svara på frågor som ingen frågat en, men älskar att läsa när andra gör sånt för man lär känna folk mer + variation. Tycker dock 5 saker är lite mycket så kör på tre:
3 saker som jag vill ska hända innan året tar slut
Flytta till strandhem
trivas på strandhem
att segelveckan i augusti ska bli så bra
 
3 saker jag saknar i min garderob
Svarta höga jeans - måsta hitta nya införhösten
vill också köpa nya kostymbyxor eftersom jag levt hela våren i mina nuvaranra = slitna
möjligtvis en ny kånken?
(fy va tråkiga grejer, aja behövliga grejer)
 
3 saker som doftar underbart
Havet (sprang precis längshavet, alltså doften??)
siris päls
body shops deo med jordgubbssmak (lukta när ni träffar mig;)
 
3 saker jag skrattar åt
 
Skrattar ofta väldigt mycket i sammanhang där jag trivs
där det finns roliga människor 
skrattar ofta åt skämt många timmar efter de sagt - typ om jag när jag ska sova tänker tillbaka på highlights av dagen och tänker på när vi sa nåt kul så skrattar jag för mig själv? så weird e jag
 
3 saker jag brukar säga
"DU SKOJAR MED MIG??" har märkt att jag alltid säger det när någon sagt något som låter otroligt (har nån mer tänkt på det??)
"livet" när nåt är jobbigt haha
"ens" mamma skämtar alltid om att jag lägger till ordet "ens" i slutet av frågor
 
3 saker jag älskar att göra
Lugna sega morgonar när jag gör asgod frukost och lyssnar podd
prata bra med en vän
läsa en grym bok
 
3 saker jag vill bli bättre på
Vara mer modig
oftare sätta andra framför migsjälv
bli bättre på att springa
 
3 bästa böckerna jag läst
kite runner - verkligen bästa boken! läs den nu!!
fangirl - okej ska snart sluta hypa den boken
jellicoe road
Försökte tänka på böcker som jag haft bra läsupplevelser mer så är det nog fangirl och jellicoe road. Men listan kommer nog inte vara den samma nästa år t ex.
 
3 saker väldigt få personer vet om mig
jag bodde i schweiz mellan åldrarna 2-6 (kanske rätt många vet iofs)
var en badass under mellanstadiet (badass på min väldigt konservativa/gammaldags skola ska tilläggas, men fick samtal hem osv)
kan nå näsan med min tunga
 
3 saker som gör mig till mig
min tro - känner att jag alltid först och främst är kristen, visst jag kan kalla mig feminist, eller försöka placera in mig själv i ett politiskt parti men känner mig mest hemma i definitionen som kristen. Allt annat som jag är, är jag liksom inte lika fullt ut.
mina vänner/familj
mina känslor kanske? vet inte
vardag. | | En kommentar |

livets dygn

 Alltså ni fattar inte hur bra helg jag hade?? I söndags när jag kom hem kände jag mig helt upplyft och va jätteglad! Vi (mitt gammla konfagäng) var på Skärhamn och gjorde massa härliga sommar-grejer! På lördagen körde vi paintball och det va så himla kul?? Var så himla nöjig innan och frågade alla "gör det ont?" . Men så när vi började och jag blivit träffad en gång släppte det, och det gör fakstiskt inte så ont. Sen grillade vi hamburgare och vid tolv på natten bestämde vi oss för att åka ut till en strand och tända en brasa och några tog nattdopp och vi blev kvar där tills det börjde ljusna. Och dagen därpå sov vi länge och åkte sedan ut med båten till en ö där vi solade och badade samt turades om att åka ring efter båten. Så himla drömmigt dygn? Tror faktiskt det var det bästa dygnet i hittills i sommar. 
Kan tycka att nu när man jobbar så är sånna dagar så ovanliga och när de väl kommer får man verkligen passa på. En del som var med hade jobbat tio dagar i streck innan till exempel. Kan känna att när man har sommarjobb är det svårt att få till fina dagar vid havet och mysiga sommaräventyr. Så kanske blev det också därför så underbart. Idag har jag haft en mindre drömmig dag på ikea, barn som kissat på sig, det har varit överfullt i leklandet och har fått stressa jättemycket. Så jag saknar helgen extra mycket nu.
vardag. | | Kommentera |
Upp