älskvärda grejer

Det är så fantastiskt med saker som man bara blir helt kär i, dels människor men också filmer, böcker, offentliga personer och produkter. Tänkte dela med mig av några favoriter som jag bara älskat. 
Vill börja med denna film som jag såg förra veckan. Jag har aldrig varit en filmfantast riktigt, jag tycker filmer ofta följer samma mönster och är förutsägbara, tycker därför mer om serier där det ofta känns mer verkligt och man för följa karaktärers utveckling under en längre tid. Men har sen skolan slutat börjat se lite filmer och hittade denna en morgon innan jobbet och blev helt förälskad! Vet inte vad det är med Zoe Kazan, men ÄLSKAR henne. Älskar också hennes klädstil i denna film så så mycket! Filmen handlar i stort om Chantrey (zoe kazan) som träffar Wallace på en fest. Wallace och Chantrey blir vänner samtidigt som chantrey är ett seriöst förhållande, det blir lite komplicerat sedan... Tycker om att filmen känns så verklig. 
Mitt plötsliga tycke för Zoe Kazan ledde mig till nästa film - The Pretty One, som om möjligt var ännu bättre än What if. Denna film var så rolig!? Vet inte om jag var på något speciellt humör eller hade filmens humor eller sällskapet som jag såg den med, men fnissade mig igenom denna film. Det handlar om två tvillingar, varav den ena är jätteframgångsrik och driven medan den andra är en lite sorglig och bor kvar hemma och tar hand om sin pappa. Genom en olycka får den "misslyckade" tvillingsystern Laurel chansen att ta över den framgångrika tvillingsysterns liv. Lite udda plot och svårt att förklara (kolla trailern) men så underbar! Tror jag ska se om denna film snarast och den kommer nog alltid vara en favorit!
En annan sak som nog många redan vet är att jag älskade boken Fangirl av Rainbow Rowell. Läs denna bok gott folk! Den handlar också om ett tvillingpar där man får följa ena systern Cath på hennes första år på Collage. Hon är också den mer blygsamma och tillbakadragna av tvillingparet, där hennes syster Wren festar mycket och är utåtriktad. Cath skriver fanfiction till en serie som liknar Harry Potter, men tycker inte det är en så stor del i själva storyn. Jag hade inte läst harry potter när jag läste denna och tyckte mest om att se Caths utveckling och personlighet. Tvillingarnas pappa är biopolär så Cath får ta hand om honom mycket. Hon träffar också väldigt roliga och intressanta personer i boken. Älskar dialogerna i boken (skrattade högt ibland) och att den är så lätt att hänga med i. Är inte heller den som gillar att läsa böcker som enbart handlar om en kärlekshistoria, för att jag ska kunna vända 500 sidor krävs mer, och denna bok hade allt!
 
Inte riktigt ett vanligt inlägg om min ganska alldagliga vardag, säg till om ni gillar det! Och prata gärna med mig om boken/filmerna när ni sett/läst!! Nu ska jag bortsta tänderna och sova innan ännu en dag på ikea. Hej så länge!
 

stressa och vila

Bilder från senaste tiden basically. I söndags var det så kallad "peak" på ikea vilket betydde: folk strömmade in, det blev överfullt i leklandet, jag tröstade gråtande barn, log mot kunder, gav kunder hjärtan som de kunde sätta på någon i personalen som var extra trevlig och skrev stressat in barn i leklandet. Var så stressad att jag liksom zoomade ut och gick på typ autopilot och bara gjorde utan att tänka, slutade vara närvarande. Så när jag kom hem var jag det man kallar mörbulltad, men samtidigt log jag när jag tänkte på hur mycket jag tjänat (dubbel lön på söndagar). Så idag var en väldigt behövlig dag, raka motsatten från gårdagen. Jag sov ut, gick i myskläder, gick på promenad i regnet och stannade upp och tog in all vacker natur - var supernärvarande. Lagade mat, bakade och var kreativ. Läste i uterummet till regnsmatter. Skönt att det finns kontraster här i livet. Det sköna med att ha ett jobb och inte gå i skolan är ju att man kan ha en dag som idag och verkligen inte ha några måsten. Samtidigt måste man ju stressa ihjäl sig de dagar som det behövs. Det har väl sina för- och nackdelar antar jag. Imorgon är det back to ikea igen.

what else is new

Senaste inköpen: världsgod parfym "marc jacobs - honey" och EN NY MOBIL. Sista dagen med min lilla fyra så dog musiken hela tiden när jag lyssnade på musik och tänkte bara "sista dagen med denna skit". Annars har jag jobbat 7 pass på ikea så idag va min andra lediga dag sen jag började. Måste säga att man blir verkligen mer trött än man tror. När jag såg mitt schema tyckte jag att det kändes som att jag skulle jobba lite och att det va jättelite att jobba 5 h på en dag. Nu är jag visare, man blir svintrött efter jobbet. Trivs på jobbet men ser verkligen fram mot de lediga dagarna. Har annars börjat ta med mig vegetarisk lasang i lunchlådan på eget recept, kan tipsa nån gång! Efter jobbet går jag och mamma ofta några kilometer promenad. Och när jag lägger mig är mina fötter döda. Får så ont av att stå upp så mycket hela dagarna. Är ju van från skolan vid att sitta och lyssna på lärare eller skriva på datorer så känns typ som att jag verkligen har ett fysiskt jobb.
Nog om jobb, imorgon är jag också ledig och då ska jag träffa Linis för utflyckt! Är taggad.

hej hej!

Förra helgen begav sig familjen till hunnebostrand och testade ostron och annat! Och så har jag ju börjat mina dagar på ikea! Insett att jag älskar barn, de är så enkla och lätta att umågs med. Det är bara att bli imponerad av allt de säger och ha en uppmuntrande ton och enkelt språk, så är du omtyckt! Vanligaste samtalsämnena är "favorit färg" och ålder. En tjej trodde jag var 37:) Är ju också s k "greeter" som säger hej och välkommen till alla som kommer in i varuhuset. Så har på den vägen kommit över att det är jobbigt/problematiskt att säga hej till folk. Förr har jag alltid tyckt att det är lite jobbigt, och hela "tänk om de inte säger hej tillbaka" ect. Och är ofta den som tittar ner i marken när jag ser en bekant haha (tyvärr är det sant). Men säger man kanske två hundra "hejhej" per dag kommer man verkligen över det. Jag sa till och med hej till stadsbusschauffören igår? Både jag och anna blev chockade. Det kommer liksom väldigt enkelt nu och tror att ett glatt "hejhej" kan förgylla människors dagar. Någon som ser en när man kommer och ler mot en. På det sättet känns mitt jobb meningsfullt. Så kom gärna till ingågen på ikea uddevalla i helgen så ska jag säga mitt "hejhej" och le mot dig!
 

hur var studenten?

Känner att bilderna ligger kanske lite hullerombuller men nu får ni i alla fall en liten inblick i hur min student såg ut. En fantastisk dag! Min klassföreståndare upprepade orden "Detta är säkert den bästa dagen i era liv", och det känns nästan som att alla i förväg bestämt det. Trodde inte det när jag vaknade och tycker det är svårt hur man ska avgöra vilken som var den bästa dagen i ens liv. Är det dagen man var som mest lycklig? Är det dagen man upplever något extra ordinärt? Tror nog i alla fall att den 4e juni 2015 går till historien som en av dom bästa dagarna i mitt 19åriga liv. Många säger även att flaket "var den bästa timmen i mitt liv", det skulle jag nog inte stämma in i. Kanske hade det känts så om jag fick göra flaklistan tillsammans med andra personer med min musiksmak. House är ju inte min grej riktigt. Men när maggio, stenström och håkan kom, gick jag all in. En annan fin sak, det kom över 50 personer på min mottagning?? Blev så himla glad! Så fina människor som tog sig tid att åka ut och ha med sig present och allt? Tack till er, ni gjorde mig glad!
På kvällen åkte jag till trägårn, vilket var sådär. Var så trött men sa till mig själv "Gör hela studentgrejen" så då gjorde jag det.
Idag var första dagen på ikea! Men känner att det var nog med utvärdering för ett inlägg, men hörs vänner!

RSS 2.0