sista maj

Jag och Lina var i göteborg igår. Köpte tre linnen för 650 spänn (min plånbok grät) och en jumpsuit. Hade inte något speciellt som jag behövde, men det är ju typ som man hittar som mest insåg jag. Nu när jag köper grejer tänker jag "Å, den blir fin att ha i höst på bibelskolan" alternativt "tänk sommaräventyr i denna?" eller så tänker jag "fast jag kommer ju ha mest jobbkläder i sommar?". Sista tanken är ganska hemsk haha. Har ju dock rätt bra schema, mycket - jobba tre dar, va ledig två osv. Jag kan dock, om jag vill, lägga upp att jag kan jobba mer så kanske gör det, vi får se. Har ju inte kunnat planera så mycket inför sommaren när jag inte vetat när jag ska jobba. Gillar egentligen att ha en ganska planerad sommar så jag har mycket att se fram emot, men detta är kanske sommaren som jag gör massa spontana utflycker/övernattningar? one can dream. Ville mest kika in och säga hej, nu ska jag nog kolla vänner. Vaknade 12:18 (för att vara exakt) och somnade typ 00, så tolv h sömn?? lär ju inte somna på ett tag. Tror min kropp fattade att jag inte har EN ENDASTE sak kvar i skolan så den höll mig medvetslös länge. Imorgon är det morsdag och ska göra den bästa frukosten ever till mamma, det borde ni också göra. bye!

en sommarkväll i maj

 
Igår var jag på sommarfest hos elin. Så mysig kväll och fina människor. Sov sedan hos lovisa. Men är ju ganska dålig på att sova, speciellt när det inte är i min säng så sov inte många timmar. När jag kom hem vid nio tiden idag gick jag i alla fall och la mig och sov fyra timmar. Välbehövligt. När jag sover på dagen blir jag dock väldigt seg så resten av dagen har jag varit extremt trött. Tog i alla fall nyss en promenad med mamma och fick tillräckligt med energi för att skriva här och börja skriva på min kompletering i filosofin. Så det ska jag göra kvällen lång.
En annan sak: jag har det senaste insett hur mycket jag har kvar att jobba med mig själv? Finns så många situationer där jag vill känna mig mer självsäker. Men har bestämt mig för att försöka förändra vissa tankemönster som jag har, vi får se hur jag lyckas men har ju hela livet på mig att bli så bra som jag kan bli.
Annars är det så skönt att jag typ inte har några lektioner eller saker kvar att göra i skolan! Kan pusta ut efter tre år, efter min sista uppgift som ska bli klar i kväll dvs. borde nog jobba på den nu, bye!

Liseberg

Någa bilder från veckan. Igår var jag och såg maggio för första gången! Det va som någon sa att det är nog bara maggio och håkan som kan dra så mycket folk och det stämmer verkligen. Fick mycket flashbacks från håkan-konserten 2013. Det är så trångt att kroppar är tryckta runt en överallt och alla skriksjunger. Gillar nog egentligen mest sådana konserter faktiskt, när alla är hängivna. Dock kommer nog ingen konsert slå håkan i slottskogen. Fick även åkt Mechanica (den nya attraktionen) och alltså det var det värsta och bästa jag gjort. Tycker verkligen om den även om det verkligen var brutal. Men kände mig så himla säkert fastspännd så var inte rädd, åk den! Efter maggio åkter jag, lina och lovisa älskade balder och tog några kulor ben&jerry. Liseberg är verkligen en nostalgitrip för mig. När jag var liten var det bästa dagen på året att åka dit med bästa vännen eller kusinerna och springa mellan attraktionerna. Åkte lisebergsbanan tio gånger i rad och var helt hög på adrenalin och dopamin. Älskar den platsen så mycket. Och igår fick jag dels minnas alla lyckliga stunder som jag haft där och skapa nya! (cheesy men sant)

Det är bättre att önska det man får, än att få det man önskar

Lite fler bilder från resan. Att gå ur planet och mötas av sju grader och regn kändes som ett slag i ansiktet. Tyckte synd om alla som hade bal då och tyckte lite synd om mig som var tillbaka. Läste ut mina två senaste bokinköp, Cinder och harry potter och den vises sten. Ser fram mot att läsa resten av serien! Lyssnade även på en hel del poddar och sommarprat. Lyssnade bland annat på Patricia Tudor-Sandahls vinterprat. Hon sa då en sak som jag tänkt en del på sen dess, "Det är bättre att önska det man får, än att få det man önskar". Det ungefär så jag försöker tänka om livet. Jag drömmer sällan om framtiden särskilt mycket för att jag är orolig för att jag kommer bli besviken om det inte blir så som jag drömt. Jag har funderat över huruvida det är bra eller dåligt att jag gör så, men kom under hennes vinterprat fram till att det är ett ganska bra sätt att förhålla sig. Det gör att jag blir glad av det som händer istället för att stressa över att saker ska bli som jag förväntar dem att bli. Citatet handlar väl egentligen om att man blir lyckligare om man blir gläds över de saker som man "får" i livet, istället för att bli få det som man förväntar sig eller önskar. Det är väl inte fel att drömma och hoppas, bara man inte fastnar i att "det måste bli som jag drömt/det här viset" och istället blir glad för det man får i livet. Har några saker som jag hoppas kommer hända i livet, men jag vill inte bli bitter om det inte blir precis så som jag tänkt och istället vara glad för hur det blev.

krossade fördomar

Lägger upp de få bilder som jag fört över till datorn! Snart är veckan i turkiet över. Och resan slog alla mina förväntningar verkligen. Har haft en rätt dålig bild av all-inclusive-hotell och charterresande, men under denna resan har jag insett dess skönthet. Att landa på en flygplats, personal som talar svenska välkomnar dig och visar dig till en buss (du behöver inte leta upp nån stans att hyra bil). På hotellet får du dricka vad du vill, det finns världens buffée och det finns personal som jobbar med att ta bort disk?? Du behöver inte ens fundera på vad du ska äta, det finns redan en buffée där du kan testa dig fram. dröm för en person som lider av beslutsångest (jag). Ultimata stället att koppla av på. Alla på vårt hotell var också så himla trevliga och gulliga. Å hade verkligen kunnat stanna här i några dagar till. men tidigt imorgon åker vi till sverige igen. Har massa plugg inför nästa vecka då jag knappt har pluggat något här. Så det är kanske bra skolmässigt. Aja nu ska jag sticka ut och springa innan den sista måltiden här... *gråter

23:02

Åt en liten laxbit och klyftpotatis till lunch, trodde inte jag var hungrig innan jag började redigera bilden men när jag ser på den bilden blir jag hungrig. Kanske blir det en kvällsmacka i alla fall. Är också så nöjd med mina nya hörlurar som jag köpte förra helgen! Varför är det så kul att handla? (för att man får en dopaminkick). Min att-göra-lista innan studenten börjar också bli kort. Har bara fyra inlämningar och två seminarium kvar innan jag tar studenten. jag skrev först "innan jag tar lov" men insåg att det inte är ett lov. det är ett liv. Ett helt liv framför mig där jag kan göra vad jag vill! Så glad. Känner mig också så nöjd med mina gymnasieår, jag växte som människa, lärde mig så ortoligt mycket (och jag tyckte jag kunde mycket i nian?), och fick vänner. Gymnasietiden och högstadiet går ju inte att jämföra. Jag tror att man behöver gymnasiet, byta klass helt, börja om lite med vem man vill vara. Även om jag inte tycker att jag hade superjobbig roll i nian direkt. Men ändå. 
Imorgon är jag hursomhelst ledig, eller jag behöver inte gå på de lektioner som vi har, och min käraste Anna kommer hit! Sedan på kvällen är det ungdomsrådsmöte och så måste jag hinna packa. Och så hade jag tänkt bli klar med min filosofiuppgift. Kanske blir det inte så lång sovmorgon trots allt. På lördag klockan 03:00 åker vi mot Turkiet! Å ska bli så underbart! Fick hem lite nya böcker idag, Harry potter (ja, jag ska börja på harry potter!? ina om du läser detta, är du stolt?) och Cinder. Så är redo för turkiet, pool, mat, sol och läsa! Nu ska jag äta den där mackan.
 

långhelg

Har haft en jättebra långhelg. Firade valborg med människor som jag trivs med. Och fredagen gick helt åt till plugg, kände mig helt tömd på ord på kvällen så bestämde mig lite spontant för att fylla på med ord och det slutade med att jag läste till klockan 02.00. Blev så fäst vid boken att den fick hänga med mig till sommarstugan där jag spenderade resten av helgen. Där solade så det brände på kinderna, och jag gjorde ett eget människokroppsquiz för att minnas till provet på tisdag. Det blev också en sväng till Ullared där jag fick med mig mest krämer och böcker (böckerna va jättebilliga?) plus att jag har beställt tre böcker. Å alltså läsa är så underbart! Måste också bara säga: läs Fangirl av rainbow rowell, (ni vet den som jag köpte för ett tag sen). Det är i den världen jag har varit i hela helgen typ. Älskar att bli så slukad av en bok. Har dock halva kvar, men den verkar väldigt lovande! Har ofta svårt för samtida böcker som bara handlar om att två personer blir kära haha, och därför gillar jag dystopiska böcker. Som har en kärleksrelation men det är inte allt som boken handlar om. Och denna boken utspelar sig i vår tid och handlar om massa annat också. Perfekt.
Förresten så har jag varit lite fast i färgpersonlighets-tänket. Så just nu analyserar jag de flesta personer i min omgivning efter färger. Det är helt enkelt ett sätt att dela in personligheter. Gul person är positiv, flexibel, lösningsfokuserad. Röd person är målfokuserad, rak och direkt. Grön person är relationsfokuserad, empatisk, lojal och pålitlig. Blå person är systematisk, logisk, bygger beslut på fakta och inte känslor. Sök på det! Älskar ju att analysera och det är också ett sätt att få förståelse för folk, exempelvis "hen är ju röd så därför aggerar hen ju såhär." Så det är det som genomsyrar mina tankar just nu, väldigt roligt.

2003 28 mar - 2015 30 april

 
Igår lämnade Findus oss. Han har verkligen varit en stor del av familjen och varit med under nästan hela min uppväxt. Jag kan inte riktigt fatta att han är borta även om jag var med när somnade in i samuels armar. Men det var det enda rätta, han fick har den senaste veckan blivit sjukligt smal och svag. Vi ringde vetrinären som tog blodprov på honom och konstaterade att han hade njursvikt. Vi läser just nu om kroppen i naturkunskapen så vet verkligen hur viktig njuren är. I njuren bestäms ju vilja ämnen som kroppen behöver och vilka ämnen som kroppen behöver bli av med. När den inte fungerar så gjorde det att Findus blev av med viktiga ämen och proteiner men behöll giftiga ämen. Njuren kontrollerar ju även salt balans, så den var också rubbad. Vetrinären undersökte inte honom mer eftersom det var så tydligt att han hade njursvikt men han han också ha haft problem med sköldkörteln som kontrollerar ämnesomsättningen.
Det var i alla fall så hemskt att se honom i det tillståndet som han var i, kroppen darrade, jag kunde känna varje ben i hans kropp och hans muskler orkade inte hålla honom uppe längre. När vi la honom i Samuels famn började han spinna trots omständigheterna. Och fick sedan sprutan fick honom att somna för gott. Tack för allt du betytt älskade katt.

RSS 2.0