avskildheten

 Mina finisar! Min kamera behöver frotfarande en laddare så rotade fram dessa bilder från i somras. Picknick med bg. Denna vecka har spenderats i Uddevalla. Hade typ inga planer för veckan men ändå har varje dag fyllts med saker. Skönt med spontanitet. Har myst med mamma, bakat lussekatter med familjen, sovit över med Anna, sett ikapp favoritserien - bonde söker fru, fikat hos mormor och morfar och igår träffade jag Lina och var på ungdomssamling i pingst. Har även haft en pakt med mig själv att träna varje dag denna vecka för känner typ inte igen min kropp. Har fått nog av att vara svag. Så har hängt en del på gymmet. 
En väldigt bra och skön vecka hemma. Tycker dock att det blev en liten krock att komma hem igen. Jag har på nåt sett levt lite i en annan värld. När jag kom tillbaka och gick in på internet osv, så kände jag mig bara så trött och äcklad av denna ytliga värld. Jag har också känt mig så trött på all ytlighet och allt skitsnack som finns överallt? Har därför längtat tillbaka lite till strandhem och min bubbla. Där alla är så goa, naturliga och fina mot varandra. Självklart älskar jag alla när och kära här hemma men saknar lite min bubbla och den sköna avskildheten från resten av världen som finns där. Nu ska jag softa vidare och kanske göra min dagliga träning innan jag åker norr ut för ett 19årskalajs.
vardag. | | Kommentera |

"Denna stund vill jag minnas"

Nu börjar redan till israel lida mot sitt slut. Eller ja, lida, jag tycker det ska bli ganska skönt att komma hem. Det har varit tre fantastiska veckor och har lärt mig, sett och upplevt så mycket! Är så tacksam för denna resa! Nu börjar dock mina krafter och min ork ta slut så blir skönt att komma hem på söndag till ett land där det märks att julen är nära. Det är svårt att sammanfatta resan och veta vilka delar man ska dela med sig av men idag fick vi 40 minuter att meditera över några frågor. En fråga var "vilka tre minnen vill du bära med dig från resan?" Och då tänkte jag först på när vi gick upp på Masada. Masada var ett berg som jag först vad ganska otaggad på att gå upp för men som jag sen bestämde mig för att bara köra. Så halvsprang typ upp. När jag kom upp var jag helt slut men lycklig och utsikten var så fantastisk! Sen fick vi lite guidening på platsen och allt var så vackert!
Den andra minnet jag vill ha med mig är faktiskt alla människor vi träffat när vi gjort gatumission osv. Jag tänker speciellt på när jag träffade en kille som hette Erin från USA som var här och studerade hebreiska och arabiska. Han var kristen och vi stog och pratade ett tag om allt möjligt. Blev så inspirerad av det mötet! Blev väldigt sugen på att resa och träffa människor från andra länder! 
Det tredje minnet jag vill ta med mig är faktiskt från igår när vi hade haft en jättefin dag på golanhöjderna och sett över den syriska gränsen. På kvällen när vi var påväg tillbaka med bussen satt och solen höll på att gå ner bakom bergen. Jag tittade ut genom fönstret på de gul/röda bergen och såg solnedgången samtidigt som jag lyssnade på Coldplay. Tänkte där och då "denna stund vill jag minnas". Allt var så bra i den stunden.

Sen sist jag skrev har vi i alla fall varit i Jerusalem, vi spenderade även en natt vid döda havet, vi åkte till Haifa igen och sen åkte vi till genesarets sjö. Nu sitter jag på bussen till tela viv som är vår sista destination! Snart ses vi Sverige!
vardag. | | En kommentar |

Israel updateJag är i israel! Hittills har vi varit i Haifa 1-4 november! Där hjälpte vi till på ett ålderdomshem. Jag och ett gäng städade köket. Tydligen gjorde vi jobb som annars hade tagit personalen 3 veckor. Kändes väldigt bra. Sedan va vi två kvällar och gjorde streetmission, dvs missionerade på gatorna i Israel. Jag har aldrig missionerat på det sättet innan, väldigt kul. En av kvällarna mötte jag ett gäng kristna från USA som pluggade hebreiska! Insåg då hur kul det är att träffa kristna från andra länder och blev efter det mötet väldigt sugen på att kanske gå nån bibelskola i USA eller något annat land? Typ träffa kristna från andra länder och missionera? Älskar att ha framtiden så öppen! Jag kan göra vad jag vill! 
Efter vi var i Haifa har vi varit två nätter på ett vandrarhem utanför Jerusalem. Och här har vi vandrat i bergen. Nu ska vi vidare in till Jerusalem! Nu måste jag dra, bye!
vardag. | | Kommentera |
Upp