Dagarna innan resan
Min dator fick stanna i Uddevalla så ska försöka överleva med bara mobilen. Insåg precis när jag skulle skriva det nu att jag åker till Israel om 4 dagar!? Galet hur snabbt tiden har gått. Minns när jag började här och tänkte på Israelresan som skulle vara i november och att det kändes så långt borta. Men det händer så mycket här, dagarna springer förbi en och måste hela tiden påminna migsjälv om att vara tacksam och ta vara/njut av varje stund jag har här. Detta året är så unikt och betydelsefullt för mig. 
Tror i alla fall att Israel kommer bli fantastiskt! Tror att det kommer bli starkt att besöka platser som Jesus har varit på, platser som man läst om ända från det att man var liten. 
Annars så höll vi bibelskoleelever i ett barnläger i måndags och tisdags denna veckan. Väldigt kul att se hela vår klass jobba i ett team. Och igår stack jag Karin och Madde (bilden högst upp till höger) ut och sprang. Så härligt att jag kan träna igen! Äntligen kunna använda sina muskler utan att få en hostattack. 
Förresten! Snart kommer att nytt poddavsnitt ut! Spelade in ett i helgen när jag träffade Anna och Lovisa, så håll utkik på soundcloud! 
vardag. | | Kommentera |

han för mig till vatten där jag finner ro

Sjön har varit så stilla och speglat hösten så fint att jag bara var tvungen att ta fram kameran igen! Alla årstider har verkligen något fint med sig. Annars? Livet på strandhem rullar på. På min andakt som jag höll i onsdags så pratade jag om hur tacksam jag är över att livet blivit så fantastiskt bra här på strandhem! Att jag på söndagen, längtar till måndag och ny vecka. Att jag på morgonen när jag vaknar upp i höstmörkret längtar efter en ny dag på strandhem. Hur fantastiskt är inte det? Det fick mig att tänka på att, så har det inte alltid varit. När jag gick i skolan och vaknade på morgonen så ville jag av hela mitt hjärta stanna kvar under täcket. Jag ser det lite som att min skolgång varit som ett långt lopp. När jag började första klass började loppet, då gick jag lugnt och det var ganska trevligt och det fanns ingen prestationsångest. Sen började jag gå snabbare och snabbare och när jag började högstadiet och pressen ökade så började jag springa. När jag började gymnasiet hade jag ett ganska högt tempo och som snabbast sprang jag i tvåan på gymnasiet. I trean använde jag mina sista krafter och med mjölksyra i benen sprang jag i mål den 5e juni 2015. Men det är först nu, på strandhem, som jag helt stannat. Här tar verkligen Gud hand om mig. Han masserar mina trötta fötter och torkar svetten från min pappa. Han ger mig lagad mat varje dag, han matar mig dessutom med sitt ord och han omger mig med massa härliga människor. Jag är så oändigt tacksam för det.
I korta drag sa jag ungefär så på min andakt och avslutade med Psalm 23: "HERREN är min herde, mig skall intet fattas, han låter mig vila på gröna ängar; han för mig till vatten där jag finner ro, han vederkvicker min själ; han leder mig på rätta vägar, för sitt namns skull. Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig; din käpp och stav, de trösta mig."
 
Måste också nämna: Åker till Israel om 7 dagar!? Är sååå taggad! Det har varit lite fram och tillbaka om vi verkligen ska åka pga oroligheterna det senaste men idag fattade lärarna beslutet att resan blir av. Är faktiskt inte orolig, men är nog inte en så orolig person när det kommer till saker som dethär. Tänker alltid "det händer aldrig mig", kanske lite naivt men varför gå runt och oroa sig över olika hemskheter som kan drabba en?
vardag. | | Kommentera |

17 okt

Ann blir bra på bild, så e det bara. Älskar att jag börjat använda min kamera lite mer igen. Det är nog tack vare att många på bibelskolan är så estetiskt lagda. Har också blivit sugen på att måla mer, så kul att vara kreativ. Har i alla fall landat i Uddevalla och halvligger nu i mina föräldrars sköna säng och väntar på att Anna ska komma. Hon kommer hit på gammal hederlig räkfrossa hos oss. 
Det har varit en bra vecka på strandhem, ganska turbulent på den privata planet men väldigt kul. Åkte till göteborg igår och gick till bibelskolekompisen Hannas församling i Furulund på ungdomsgudstjänst. Kul att gå lite i andra kyrkor. Johannes Imberg pratade, så inspirerande människa. Sedan sov jag hos Hanna och idag vaknade vi upp till plättfrukost och åkte sedan in till stan och letade annteckningsblock. 
Annars? Annars har jag och anna spelat in ett nytt avsnitt av vår podd:  . Vi kanske inte är några otroliga poddare, men vi har kul och är oss själva. 
vardag. | | Kommentera |
Upp