life be like

Hej! Har lämnat in min kära mobil för det var lite problem med den så nu dras jag med min brors haltande 4a. Så kvaliteten på bilderna har kanske varit bättre. Fick dock ett sms i morse om att min systemkamera är lagad! Äntligen, så den tar jag med mig i helgen. Bilderna är från förra helgen som jag spenderade på strandhem. Solen sken som aldrig förr hela helgen, trots det åkte vi ett gäng till väla. Sveriges fjärde största shoppingcenter närmare bestämt. Därifrån fick jag med mig en stol som nu är vid mitt skrivbord. Ibland hittar man spontat saker man inte visste man behövde på ikeas fyndhörna. På tal om ikea, sa jag att jag ska jobba där på jullovet? Så kul i alla fall. Även om jag verkligen inte hade velat jobba där i höst (hoppas de inte läser dethär haha) så ska det bli väldigt kul att komma tillbaka över jullovet. Saknar skrikande barn och kinder som värker av ett påklistrat leende. haha nä men på riktigt, ska bli lite skönt att komma tillbaka till "den riktiga" världen. Det blir verkligen en bubbla här och tycker därför om att åka hem lite då och då på helger. Gillar dock bubblan och personerna i den väldigt mycket. I helgen tog jag och Hanna (tjejen på bilden) många promenader och lagade massa god mat. Vi var även ett gäng som drog till svenska kyrkan i söndags, verkar vara en väldigt mysig församling, kanske är det där jag ska gå under året när jag är här?
Där har ni en uppdatering om livet på strandhem. Nu väntar snart själavårdssamtal och ikväll blir det bonde söker fru(!!)
vardag. | | En kommentar |

coldplay - how you see the world

Tredje strandhemsuppdateringen! Fast nu befinner jag mig i lägenheten i Uddevalla över helgen. Förra helgen kom min bästa Anna hit! Så kul att en från mitt liv innan strandhem fick en inblick i hur jag har det här. Vi utforskade ängelholm och sen på strandhem så paddlade vi kanot med några klasskompisar. Kanotpaddlingen övergick dock till sjöslag och slutade med att jag badade... Så nu är jag förkyld, kul! Väldigt mysigt att hon va här i alla fall! Känns som jag ändå lyckas hålla kontakten med vänner och familj bra. 
Annars har vi haft tema bön i veckan, så bra har det varit. Är väldigt pepp på bönelivet nu. Vi var också på Glimåkra och lyssnade på min favorit apologet - Stefan Gustavsson, väldigt givande. Av tiden som blir över så har det blivit mycket läsning i en själavårdsbok som ska vara utläst imorgon. Gillar verkligen själavårdsbiten som de har på strandhem. Vi hade också kakbyggartävling som gemenskapskväll. Å alltså trivs så bra. Oj vad jag började längta tillbaka nu. Men har hela 24 h kvar i innan hemfärd, känns dock skönt att komma ifrån bubblan lite. Aja det var allt, ses snart!
vardag. | | En kommentar |

tionde i nionde 2015

Ville lägga upp lite naturbilder från i sommras som jag redigerade under min senaste tåg från uddevalla till strandhem. Funderar lite på att göra nån utav hundkexbilderna till tavla. Säg vilken ni tycker är finast!
Annars flyter livet på Strandhem på. Förra helgen var vi på teologimässa i Göteborg. Kul men väldigt segt att lyssna på talare två dagar i rad. Vi kände oss också lite malplacerade bland alla teologer vilket resulterade i mycket fnitter. Ni vet när man verkligen inte får skratta, så blir det svårare att inte göra det? Kul med utflyckt i alla fall. Annars? Vill ni kanske veta hur en vanlig dag ser ut? Frukost 7:20, morgonbön 7:50, vid 8:35 börjar första lektionen som håller på till klockan 10 då det är förmiddagsfika. Sedan är det lektion till klockan 12 då det är lunch. Lunchen (som inte heter lunch här utan middag? så konstigt) följs av typ "bibelgrupp", vi läser ett stycke i bibeln och sen går vi in i smågrupper och snackar om det eller ber, väldigt kul. Sedan är det en lektion till innan eftermiddagsfikat 15:15 och efter fikat är det studietid. På studietiden läser jag oftast något som vi har i läxa och sedan brukar jag alltid ringa någon vän eller familjemedlem då. Vid 17:30 är det kvällsmat och efter det är det inget plannerat fram tills 21 då det är andakt. Andakten turas vi om att hålla i, och på den brukar en person läsa nåt ur bibeln och vittna lite, sedan sjunger vi lovsång ett tag. Efter det brukar det bli lite häng i ett av husen innan jag går och lägger mig vid typ 23. Där har ni en ganska vanlig dag. Alltså det är så bra! Kände en kväll när jag gick och la mig "Alltså jag är verkligen lycklig?" längesen jag mådde såhär bra känner jag. Så tacksam för det!  Börjar typ redan fasa över hur det kommer kännas när året är slut.
Skrev sist att jag tyckte att det var jobbigt att inte känna så många men känner redan nu att jag lärt känna folk så bra! Man blir också verkligen som en familj och bryr sig om varandra. Mådde lite dåligt en dag och folk var så gulliga och frågade hur jag mådde hela tiden? 
Nä men det var väl allt. Nu väntar andakt om en stund!
vardag. | | En kommentar |
Upp