25e feb

Hade en jättefin födelsedag. Förra året firade jag det ganska stort men känner att jag egentligen nog är en person som trivs bäst med att vara med några/någon som är mig väldgt nära och göra mysiga saker. Men kanske kan lära mig att tycka om det andra sättet också. Var i alla fall på smögen med mamma och gick bland klipporna tills vi hittade bergsspringor där vinden inte kom åt så vi kunde sitta och lapa sol och njuta av havet. Känner att all tid i örkelljunga har fått mig att känna ännu mer: jag hör hemma på västkusten. När vi satt och åt älskade jag och lyssna på mannen bredvid som pratade på bred bohuslänska och bara att höra måsarna. F y vad jag älskar havet. Även om jag just nu inte känner något behov av att bo på västkusten (när jag studerar osv) så vill jag så gärna bo vid havet. Kanske ha ett sommarhus i en gammal fiskeby där inga bilar kan köra?
Aja nog om det. På kvällen kom jag till Anna och sov där. Anna hade gjort i ordning så fint på deras "vind" med ljus, ballonger, present och chokladfondue. Alltså den vännen, så fin människa så det finns inte. Ska hålla hårt i henne.
När jag och Anna vaknade idag åkte vi till Göteborg och åt brunch innan Anna behövde gå och volontära. Då passade jag på att kolla in bokrean och hittade massor av bra böcker för bara sju tior. Hittade också massa fina kläder. Känner att all tid som jag är på mitt lilla strandhem är fantastisk men det är så långt från närmaste klädbutik. Så behövde en dos av vad storstaden har att erbjuda. Åkte sedan hem och tog på mig löparskorna och sprang i den sista kvällssolen. Det bästa jag vet med att springa utomhus är efter man sprungit, för då brukar jag sätta mig på en stubbe, eller brygga som det var i detta fallet, och njuta av naturen ett slag. Känner hur värmen långsamt lämnar kroppen, hjärtslagen lugna sig och uppskatta naturen. Tror att endorfinkicken spelar roll och mina sinnen tycks bli mer starka. Japp jag är sentimental och filosofisk, deal with it. 
Nu är mina ögon trötta, natti.
vardag. | | Kommentera |

vecka sex

I lördagskväll kollade vi sjunde inseglet och kände oss som filmkritiker, trots att vissa somnade. Det känns som en film som man vill ha sett. Den handlade mycket om livets stora funderingar, Gud och döden. Filmen lämnade dock kvar en ganska tung vemoding känsla.
Några i min klass håller på med ett konstprojekt. Haha nä, inte riktigt men det ser typ  ut som det. Sanningen är att badrummet renoveras i ett av husen och några i min klass är väldigt uppfinnigsrika "Ja vet, vi tar ut allt i skogen bakomhuset och fyller bakaet med vatten!!". 
Jag kämpade med en uppgift om en bok vi läst i skolan. Läs Korsfäst Konung säger jag bara, bra bok.
Annars har det spelats en hel del spel i vanlig ordning. I fredags var jag på ungdomskväll i kyrkan i trakten och spelade pingis och pratade med nya människor. Insett det senaste att jag gillar att träffa nya människor rättså mycket? Kul upptäckt.
Och i helgen gick jag och benjamin på promenad bland träsk och kossor. Mysigt men lerigt.
 
Där är en resumé av förra veckan. Bra vecka, mycket som hände. Livet är väldigt bra annars, allt flyter på. Känns konstigt att åka hem på fredag, känns som att jag verkligen bor här nu. Mina rötter i uddevalla rycks bort mer och mer. Det känns ändå bra, jag är ju vuxen nu och det är ganska skönt att bryta sig loss och kasta sig ut i världen aka örkelljunga. Trivs väldigt bra här i kollektivet, och möblerade om mitt rum förra veckan så är lite nykär i mitt rum igen. Trivdes så bra i helgen när jag vaknade sent på lördagförmiddag och solen lös in genom fönstret och jag åt frukost i lugn och ro. Sedan gick jag till bokhyllan och plockade fram en skönlitterär bok jag började läsa i sommras men som sedan glömts bort, och slog mig ner i sägen med den och en blodapelsin. Det var helt underbart att vara Anna Gyllensten då.
vardag. | | Kommentera |

kopenhagen

 
Var i köpenhamn igår med min klass och hade världens dygn! Vi var på danskt bibelinstitut och fick höra lite om hur det var att gå läsa där. Sen åt vi mat på "streetfood", som var en lagerlokal där det fanns olika stånd där det såldes mat. Hittade jättegod thailändsk mat. Sen gick vi runt på "ströget" (en shoppinggata i köenhemn typ) och var inne på en jättebra affär som hette "systrarna grenes" som sålde jättefina saker väldigt billigt. Världens bästa butik verkligen! Gick in där tre gånger hehe... Vid 18-tiden åkte vi hem, jag var helt slut i mina fötter och såg på min app att jag hade gått 12,5 km. Sen åt jag kvällsfika i Backebo och hade världens mysigaste hängkväll. Spelade massa kortspel, mario cart, lyssnade på musik och snackade. Kände verkligen lycka när jag gick och la mig. Älskar verkligen människorna som är här och de får mig att må så bra. Känner att jag utvecklats så mycket av tiden här, ser på mig själv på ett mycket mer positivt sätt och har fått riva negativa tankar om mig själv tack vare hur de behandlar mig här. tacksam och glad över livet är väl hur jag mår just nu. Idag blir nog en ganska lugn dag, men på kvällen åker jag nog på ELUs vinermöte. Blir nog bra. kramis
vardag. | | Kommentera |
Upp