vintermagi

Är så tacksam för dessa vackra vinterdagar jag fick vara med om förra veckan. Jag tillhör de personerna som gillar när det är "riktig vinter", när årstiderna verkligen blir tydliga. Nu är kilmatet helt annorlunda dock, gräset är grönt och jag får vårkänslor. Lite skönt är det dock att kunna gå utan jacka mellan lektionssalen och huvudbyggnaden.
Annars flyter livet på strandhem på. Trivs så extremt bra med människorna och livet här. 
Ska dock lämna det nu imorgon för en helg i uddevalla och göteborg. Känner dock faktiskt inte så stort behov av att åka hem på helgerna som jag hade i höstas. Då tyckte jag det kändes skönt att komma hem varannan helg, för att världen här på strandhem kändes lite främmande. Strandhem kändes väldigt mycket som en bubbla som jag kände ett behov av att spräcka lite då och då för att inte helt tappa mig själv i den nya värld som finna här. Nu känner jag mig dock så pass hemma här och det känns inte lika mycket som en bubbla här utan mer en vardag och ett hem, en trygg plats helt enkelt. På fredag tänkte jag och hanna i alla fall gå på ungdomsgudstjänst i furulund i göteborg så det ser jag verkligen framemot. Känns också bra att träffa familjen, känner att man lätt glider ifrån dom nu.
bye
vardag. | | En kommentar |

This is the story of 2015

This is the story of 2015. Känner att jag skulle vilja gå igenom året lite snabbt i bilder.
Jag hade ett fint nyår i goda vänners lag.
Åkte till Norge och åkte skidor vecka 5.
Tog skogspromenader i den lilla snön som fallit.
Gjorde sushi med Anna och förberedde för 19årskalas.
Hade 19årskalas! Har inte firat min födelsedag så stort sen jag var 9 tror jag. Kul att göra det, men insåg hur sjukt mycket jobb det är. Så till en annan gång gör jag det kanske lite mindre. 
En av alla chokladfonduer jag och anna avnjöt.
Bibloteksplugg. Uddevalla stadsbibliotek alltså. Gillar den platsen skarpt, många timmar har spenderats där inklämd med min dator bland bokhyllor.
Jag var på Åh och firade påsken genom att påminnas om Jesu död och uppståndelse samt snacka mängder av teologi. Bra vecka.
Anna sov över och det var verkligen vår.
Jag och Anna satt på min gräsmatta och snackade markusevangeliet och åt jordgubbar - sweet life.
Min vackra studentmössa kom.
Sa farväl till en livskamrat. 
Åt frukost i sommarstugan i Falkenberg.
Åkte till Turkiet och hade livets vecka med familjen, böcker, sol och gratis mat.
Skippade balen och åkte istället och såg Veronica Maggio med fina vänner. Bra beslut.
TOG STUDENTEN!
Spenderade typ hela sommaren på IKEA Uddevalla, som Ikea-Anna. Cash is king osv.
Men hann även gå lite promenader i kvällssolen efter jobbet och plocka blommor.
En av årets bästa dygn måste varit dygnet i Skärhamn med fina vänner. Jag, åtta kompisar, skärgården, sommar - Livet var en fest. Vi var uppe tills solen gick upp och badade och grillade. Vi åkte till en ö och hoppade från klippor. Vi spelade paintball. Alltså det dygnet hade jag velat ha tillbaka. (Kanske får jag det till sommaren?)
Hängde massa med dessa två favoriter och hittade på massa äventyr - som att picknicka i tureborg, åka till liseberg och träffa Lotta. Bra vänner.
Flyttade till en lya i stan och spenderade många timmar i den sägen efter långa arbetspass.
Hade en fantastisk vecka på havet! Ännu en höjdpunkt
Började på Strandhem! Ett av mina bättre beslut i livet. Är så glad att jag har ett halvår kvar här.
På helgerna testade jag och Hanna våra matkunskaper.
En annan vän jag fann - Ann! 
Vardagen på strandhem flöt på.
Fotopromenader med Hanna i vackert höstväder.
Åkte till Uddevalla vissa helger, stannade på strandhem andra helger.
Åkte till Israel i tre veckor och fick testa på att missionera, lärde känna 20 pers lite bättre, levde mig in i Jesus vardag och såg massa fina platser.
Efter det hade jag höstlov och spenderade det med släkt, familj och min Anna.
Gick luciatåg! Väldigt roligt.
Firade nyår med nyfunna vänner. 
 
2015 - Blev ett av de bättre åren i mitt liv. Trean på gymnasiet var dock ganska seg och tuff men jag tog mig igenom det, stolt och nöjd med vad jag åstadkommit. Sen hade jag en sommar full med jobb och barnpassning, men den hade också sina perks. Som segelveckan och dagen i skärhamn. När hösten kom började jag på Strandhem och trivs jättebra. Är så tacksam över hur bra det blev!? Vandra med Gud så blir allt bra, säger jag bara! Åkte ju också till Israel vilket verkligen var en kul och lärorik resa. Tack 2015 för allt jag fick vara med om.
vardag. | | En kommentar |

Första veckan på strandhem

Lite bilder från första veckan på strandhem! Känns helt fantastiskt att vara tillbaka. Eller ja, i början av veckan så hade jag lte svårt att komma in i det. Det tog några dagar för mig att hitta tillbaka till människorna och vardagen. Det var konstigt att ha varit hemma så länge och vant mig vid min familjssällskap och den vardagen och sedan komma hit till en värld som är helt annorlunda. Men nu har det lagt sig och jag trivs superbra igen. Vi hade evangelisationstema denna vecka vilket var intressant. Höjdpunkterna för veckan måste nog vara - snön, det har varit så fint att titta ut från lektionssalen och se snöflingorna falla. Idag hade jag en magisk förmiddag, långsam frukost i gott sälskap och sedan var jag i mitt nystädade rum som var upplyst av det vackra vädret (Bilden längst ner i mitten). Hade även en myskväll med Madde, popcorn, apelsin och familjer på äventyr. Och igår var jag på min första hockeymatch (någonsin) och såg frölunda möta rögle. Kände mig lite malplacerade när jag stod i klacken med skrikande, fulla göteborgare. Men kul var det i alla fall, främst sällskapet. I övrigt har helgen bestått av filmtittande, löpturer, mycket matlagning och massa prat. Såå bra helg. 
Livet är bra. ha d
vardag. | | Kommentera |
Upp