nyårsdagen är speciell

 
Hade ett riktigt trevligt nyår! Åkte ner ända till Munka Ljungby i skåne där jag träffade ett gäng från bibelskolan. Fint att få skåla in det nya året med människor jag tycker om. Kvällen bestod av trerätters, spel, raketer och promenad i regnet. Sen avslutades den klockan fem i Klaras gillestuga med Julia. 
Dagen därpå vaknade vi sent. Tänkte på det att nyårsdagen verkligen är en speciell dag. När vi vaknade vid 12-tiden så satt vi ett tag helt tysta ett tag och stirrade ut genom fönstret. Utan planer för dagen, trötta och på ett sätt toma. Man taggar verkligen upp inför nyår, planerar i månader, fixar mat osv. Dagen efter står världen stilla lite. Alla affärer är typ stängda, alla beställer pizza, folk har varit uppe sent och ska (i de flesta fall) inte till jobbet. Sånna dagar kan man ju ha lite då och då efter en speciell kväll, en rolig fest/middag. Men det som gör nyårsdagen unik är att alla är i samma tillstånd. Man är trött efter gårdagen och det blir en dag som bara går. Ganska stor konstrast till dagen innan. Slogs verkligen av att nyårsdagen är en ganska unik dag på det sättet. Jag tänkte också på det när jag kom till göteborg där jag skulle vänta i en halvtimme på nästa tåg, så jag bestämde mig för att gå runt lite i staden. Insikten om nyårsdagens tomhet blev starkare när jag kom till femmanhuset och det var helt öde. Så konstig känsla.
Men hade i alla fall en fin nyårsdag, åt goda rester hos klara och umgicks med mina skåningar ett tag innan jag påbörjade den långa tågresan hem.
 
Kanske gör en liten årsresumé om jag orkar. stay tuned!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0