krascha

Hade en helt fantastisk helg i Skärhamn med mitt konfakompis gäng! Tycker det är så fint på något vis att vi hållit ihop ända sen dess, fem år sedan. Kul att se varandra växa och utvecklas. Åkte sedan direkt till min mormor och morfar för att fira mamma som blev 49 år! Det var en helt magisk kväll där. En av dem bästa kvällarna i år. Det var sådär spontant och kräleksfullt och avslappnat. Älskar alla dem så otroligt mycket. Vädret, värmen och platsen hos mormor och morfar, dit vi alla är förankrade skapar någon sorts fridfullhet.
Igår var jag med och hjälpte till på sundsvik hela dagen och på kvällen åt jag lite mat hos ljungquist. Men kände när jag kom hem och visste att jag skulle jobba dagen efter att tröttheten kom ikapp. Denna sommar har verkligen varit så hektisk. Jag tror jag har gjort saker varje dag, varje ledig stund. Jag kände inför sommaren att, denna sommar ska inte bli som den förra då jag bara jobbade, i år vill jag göra mer än att jobba. Så i år jobbar jag lika mycket som förra året men vill göra lika mycket saker som om jag vore helt ledig. Så igår kraschade jag lite grann. Men idag efter jag slutade jobbet vid 12 så åkte jag hem, sov och har bara tagit det lugnt. Pratat om hösten med mamma och sen ängat någon timme åt bön, bibel och lovsång för att lyssna in vad jag ska göra i höst. Jag har i alla fall kommit fram till att Hawaii kommer vara väldigt tufft, det är verkligen en utmaning för en person som mig. Det kommer vara mycket hårt jobb, tidiga morgonar (gå upp tjugo över fem), mycket människor och jag kommer åka dit helt själv. Mitt andra alternativ är att åka till England och jobba i en kyrka där. I så fall åker jag dit med min kusin, det kommer nog vara mindre arbete och jag känner mig knappt nervös eller orolig alls om jag åker dit. Men det känns på ett sätt lite tråkigt. Kommer jag bli lite bitter om jag aldrig tog chansen och åkte till Hawaii? Jag är ju lite sugen på äventyr och att kasta mig ut. Så det är väl egentligen så jag resonerar just nu. Vi får se vad jag väljer. Tror att båda alternativen kommer bli bra och lärorika. Ska försöka ta reda på mer och se var jag hamnar. 
Men det har tagit energi att fundera så mycket över vad jag ska göra i höst. Men om några veckor kommer jag ju ha bestämt mig.
Nu kommer Anna och Lovisa snart och hämtar mig för lite mys med dem. blir bra.
vardag. | | Kommentera |

säga ja

Samuel konfirmerades igår! Stor dag. Tycker det är så starkt när man ger förbön på ängen för konfirmanden. Så stor dag, säga ja till sitt dop och officiellt säga att man vill följa Jesus. Nu ska jag iväg till Stråvalla av alla ställen, för att hälsa på Madeleine från min klass i hennes sommarstuga. Blir nog mys!
vardag. | | Kommentera |

kasta mig ut

Anna och Lina hade 40årsfest igår! Tillsammans blir de 40 i sommar alltså. Så fin kväll! Aggerade lite fotograf också vilket var väldigt kul. Bra kväll. 
Annars jobbar jag mycket men försöker hitta på saker efter jobbet. Känner just nu att denna sommaren har varit så sjukt hektisk. Man jobbar och har egentligen inte så mycket tid att träffa folk men ändå försöker man lyckas få in det i schemat. Nu när alla är hemma och det är sommar så vill man också passa på så sjukt mycket. Men det är ju väldigt kul, bara att jag ibland kan känna mig lite trött. Samtidigt som jag känner att jag nog kommer ångra om jag inte tar chanserna till att hitta på saker.
Det som mest har rört sig i det senaste är dock, Hawaii. Jag pratar med typ alla jag träffar om det. Grejen (om ni inte redan visste) är att man kan vara volontär på en YWAM-bas (typ som en stor bibelskola och missionsorganisation som finns över hela världen) och där kan man jobba som voluntär och sköta om skolan och gården. Man kan välja mellan att vara där 6 veckor eller 3 månader. Och jag funderar då på att åka dit och vara där i tre månader (!!!). I förrgår fick jag reda på att de antagit mig och att jag får komma dit. Känner att jag verkligen är sugen på det och känner att jag kommer ångra det så mycket om jag inte gör det. Men det är SÅ läskigt. Åka till ett annat land utan att känna nån, dela rum med 3 pers, bo på ett inte jättefräscht ställe (kommer nog finnas kackelackor) och jag nog behöva jobba ganska hårt. Men samtidigt, fy vilket äventyr! Har kollat lite på youtube från det och de hittar på massa roliga grejer på helgerna och jag kanske inte kommer göra dethär någonsin annars. Jag känner också att det var så tryggt på Strandhem och jag fick verkligen reflektera över migsjälv och mitt liv, och nu längtar jag verkligen ut i världen! Kasta mig ut, lära känna människor från andra länder, få ge ut lite av allt det jag fått på bibelskolan. Tror jag kommer växa så mycket av att göra det också. Och känner att i värsta fall får jag väl åka hem om det visar sig vara hemskt.
Så så är läget just nu, hoppas ni har en fin sommar!
vardag. | | Kommentera |
Upp