påsklov

Så lider påsklovet mot sitt slut. Imorgon åker jag tillbaka till strandhem igen, fem över ett går bussen. Det har verkligen varit ett så bra lov. Många dagar har börjat vid nio, när jag tvingat mig upp i rädsla för att inte kunna somna natten därpå, sedan har jag ätit min chiagröt med banan och kakao som jag gjort i ordning kvällen innan. Efter det har jag dragit på mig mjukisbyxorna och en jacka och trotsat vinden på balkongen, och satt mig där med mina böcker. Läsningen under lovet har blivit All the light we cannot see, som jag precis läst ut nu (bra bok, väldigt fint skriven, men ganska långsam), Bibeln och Me before you som jag faktiskt har börjat lyssna på ljudbok. Med dem böckerna, färsk mango och kaffe har jag alltså lapat sol i någon timme innan tandborstning och dagens aktivitet som kan ha varit ett besök till göteborg eller träffa någon vän. Dagar helt i min stil med andra ord. 
Det som detta lov fått mig att inse är att livet i Uddevalla inte är hemskt. Jag har tidigare haft lite panik inför sommaren eftersom det känns som lite som när barnen i Narnia kommer tillbaka till den vanliga världen, att komma tillbaka till Uddevalla (haha okej inte riktigt). Men har upptäckt under lovet att livet i Uddevalla är bra! Gillar ju min familj och släkt massor, och man kan faktiskt sola på balkongen och har verkligen så fina vänner här, och för att inte tala om havet och västkusten. En annan sak som gör mig taggad inför sommaren är också att har bokat resa till Grekland i sommar! Sista veckan i Juni åker vi en vecka till Kreta. Tagga.
Just nu känns livet på Strandhem ganska långt borta, men det ska bli väldigt kul att komma tillbaka. Träffa alla fina människor och lära mig ännu mer. Det känns ändå skönt att jag trivs bra hemma i Uddevalla och hemma på Strandhem. Mina två hem.
Lyckades inte hålla min princip att gå upp nio i morse eftersom jag var på en fantastik midnattsmässa på Åh igår och med klockan framdragen så tog jag igen sömnen genom att sova till elva. Så får väl läsa mer i mina böcker eller nåt tills jag blir trött. Kram!

uddis

 
Mitt lov är off to a good start. Hade knappt några planer men spontant har dagarna fyllts med saker jag tycker om. Som att sola på Linas altan, hälsa på mormor och morfar, läsa bok, ha picknick på Annas altan, prata med Anna in på småtimmarna, luncha utomhus med lina i solen och löpträna. Har även hunnit med att shoppa lite, har nämligen insett att min garderob endast består av höstkläder, dvs kläder i anntingen svart eller vinrött/orange. Ska fortsätta det uppdraget imorgon när jag och mamma ska ta oss ner till göteborg. Ikväll sprang jag milen!! Är så glad och nöjd med mig själv just nu. Känner också att min kropp är i så bra form just nu. Har alltid hållit igång lite, men på gymnasiet blev det att plugg tog upp så mycket tid. Under den vilsamma tiden på bibelskolan har lusten att löpträna sakta kommit tillbaka. Så just nu har jag börjat spana lite efter lopp. Just nu har jag börjat fundera lite över göteborgsvarvet!? Trodde aldrig jag skulle springa göteborgsvarvet, har alltid tänkt att det är för långt för mig och mina ömtåliga/dåliga fötter. Men så det senaste bara, varför inte? Det borde ju gå att ta sig runt i alla fall? Vi får se lite hur jag gör. Platserna är slut men många vill bli av med sin plats pga skada osv så då kan man ta över någons plats. 
Om ni vet något annat bra lopp inom den närmsta tiden, tipsa gärna!
Annars tycker jag det är ganska skönt att vara hemma lite umgås med folk jag saknat och bara kunna ta dagarna som dom kommer.
Igår sökte jag förresten till universitetet för hösten. Vill jättegärna gå psykologprogrammet i Lund, men när jag kollade intagningspoängen från förra hösten insåg jag att det kan bli lite svårt. Tror dock jag kommer komma in på våren. Så i höst har jag börjat fundera lite på att gå Credoakademin i Stockholm. Känner att jag vill prata mer teologi! Vill fördjupa mig ännu mer i olika teologiska dilemman. Så är väldigt taggad på hösten oavsett vilket det blir. Känner mig faktiskt väldigt lugn och förväntansfull. Lite jobbigt bara att man får besked så sent om man kommer in eller inte. Får väl lägga det i Guds hand.

vår

VÅR. Älskar verkligen vår. Idag efter en lugn morgon så stack jag och madde ut och sprand längs sjön til utegymmet. Det blev inte så mycket gymmat, istället satte vi oss på en brygga och solade ett tag. Så underbart. Sen åt jag lite mat innan jag hängde med ett gäng och handlade i örkelljunga. Jag och Hanna bestämde oss för att gå tillbaka hem sen och stötte på en dunge med massa snödroppar. Så nu har jag en bukett snödroppar bredvid mig på mitt nattduksbord. Det har bara varit en så bra dag. Helgerna här på strandhem är också så lugna och avslappnade. Skönt att inte ha dagar som är schemalagda.
Annars har jag känt lite i veckan att det ska bli ganska skönt att komma hem på påsklov nästa fredag. Har nog annars inte några djupare insikter att dela med mig av, mer än att jag ibland känner att det är så sorgligt att det bara är tre månader kvar och ibland så tänker jag "detdär behöver jag bara stå ut med i tre månader till". Men för det mesta känns det sorlig, fast behöver ju inte ta ut det i förväg.
Om någon timme blir det mellotittande med folket som stannar över helgen.

ganska mycket här och nu

Har varit på strandhem nu i en veckan sen lovet. Kändes som att lovet varade i en evighet fast det bara var tio dagar. De första två dagarna när jag kommit hem var lite konstiga. Första kvällen när jag var i lägenheten i Uddevalla fick jag ganska fort tråkigt. Jag insåg att det har blivit ett ganska ovanligt tillstånd. På strandhem så har jag aldrig tråkigt på det sättet. Om jag hängt på mitt rum ett tag och börjat tröttna på det så är det bara att gå till Backebo (ett av husen här) och så finns det massa människor som jag tycker om där att hänga med, och där händer alltid något kul. Medan när jag var hemma och började få tråkigt insåg jag att jag verkligen inte hade något att göra. Det fanns ingen plats i närheten dit jag kunde gå där det hände nåt kul. Men det fanns också något vilsamt i det.
 
Ganska snabbt kom jag dock in i vardagen hemma och i slutet av veckan tänkte jag "just de jag går ju på strandhem ja". Jag tror jag är en person som är ganska mycket här och nu. Det tar inte så lång tid för mig att ställa om till en annan vardag. Ganska bra egenskap när jag tänker efter.
 
Under lovet hann jag i alla fall att fylla år och gå på två släktkalas varav ett var mitt eget. Insåg hur mycket jag älskar min släkt? Efter kalasen var jag helt fylld av tacksamhet att jag har de människorna i mitt liv och att vi delar samma ursprung. Kanske känns det mer så när bor lånt från där man växte upp och där människor kännt en länge. Bilderna ovan är förövrigt från dagen på smögen med mamma.
 
Första veckan på strandhem har varit bra. Har ganska mycket tankar kring olika val jag gjort. Gjorde rätt? tänker jag ofta på. Men annars så känns det som att min höst är ganska klar. Jag kommer nog söka till psykologprogrammet i Lund och kommer jag inte in i Lund kanske jag väntar till våren och söker då igen. Och i så fall är jag sugen på att gå Credoakademin i Stockholm! Känner att jag tycker att det är så kul med teologi och skulle gärna hålla på lite mer med det och fördjupa mig i olika frågor. Så hösten är jag väldigt taggad för. Är dock mindre taggad på sommaren eftersom jag kommer jobba på samma ställe som förra sommaren och är egentligen lite trött på det jobbet och de arbetsuppgifterna. Men aja, det blir nog bra, behöver ju cash.

RSS 2.0