York

Jag hade en fantastisk dag i York med Johanna och Jakob. Jag och jakob kom fram lite innan lunch tid och vi gick då runt lite i York, såg York Minister (Kyrkan) och bekantade oss lite med staden. Sååå himle mysig stad. Sa flera gånger "älskar denhär staden!", gjorde verkligen det. Smala gator med gamla hus och massa mysiga affärer. Sheffield är ju en ganska nybyggd stad och även om jag gillar den så är den inte så fin tycker jag. Ganska industriaktig på ett sätt. Så det var kul att få uppleva en annan del av england som hade det gamla kvar. Under kriget så bombades stora delar av Storbrittannien så de flesta städer har väldigt lite äldre byggnader kvar. Men Lyckligtvis blev inte York bombat. Ganska fort blev vi hungriga och gick och vi började leta efter ett mysigt cafe. Men cafeer är ju inte Engelsmännens grej, de är mer för pubbar insåg vi och alla ställen var typ översvämmade av folk. Tillslut hittade vi ett ställe som säljde böcker och hade ett fik (bra kombo) som inte så många hittat till. Så vi satt där och fikade i några timmar. Sen gick vi på julmarknad. Det var så mysigt. Att gå runt med varmt mulled wine i handen och live julmusik samtidigt som man tittade på julklappar i alla stånd blir nog en av de stunder jag jag kommer bära med mig från min tid i England. Helt magiskt. Vid 18-tiden åkte sa jag och Jakob hejdå till Johanna och satte oss på ett tåg mot Sheffield. På vägen hem bestämde vi oss för att köpa massa god mat och vin och kolla på Historieätarna. Ett perfekt avslut på en perfekt dag!
 
Va bara tvungen att dela med mig av den dagen. I övrigt mår jag bra. Har bara tre helger kvar här innan jag åker hem den 14e. Så vill ta vara på allt så mycket som möjligt, speciellt eftersom mitt sikte är på att plugga i våren och nog inte komma tillbaka hit. Känns lite tråkigt eftersom jag verkligen fått vänner här nu och allmänt trivs bättre. Men samtidigt så kommer det studen då och då, där jag känner mig väldigt taggad på att komma hem och plugga till våren. Väntar spännt på första antagningsreaultatet som kommer den 8e. Är så jobbigt att inte veta var man ska ta vägen, men försöker bara tänka att det blir bra vart jag än hamnar. 
 
Just de, en till grej jag vill prata om en bok jag läste ut i natt. Jag läste "A monster calls" av Patric Ness och alltså. wow. Ni skulle sett mig i natt vid 00:30 när jag låg i min säng och stäckläste denna bok och grät. Har aldrig gråtit så mycket till en bok. Ni förstår inte, jag hulkade mig och var tvugen att sluta läsa en stund för grät så mycket. Tror anledningen till att den berörde mig så mycket var för att den kändes så äkta. Det kändes som jag var med huvudkaraktären till hundra procent och kände allt han kände. En annan anledning till att den berörde mig så mycket för att den beskrev det värsta jag skulle kunna tänka som skulle kunna hända mig. Min värsta farohåga i livet. Läs denhär boken, men var beredd på att den kommer krossa ditt hjärta. Den handlar om en pojke vars mamma är allvarligt sjuk. Han drömmer en mardröm varje natt, men en kväll kommer ett monster till honom och berättar historier för honom. Boken kommer snart på bio också, så passa på innan den kommer ut! På ett sätt rekomenderar jag folk att läsa den men på ett sätt vill jag inte att folk ska få sina hjärtan krossade. Ni får avgöra.
vardag. | | Kommentera |

Tänk när jag inte bor i ett tegelhus på mona road längre

 
Förra veckan när vi åt pizza på fint ställe för 5 pund! Vi tänkte göra det till tradition men det höll inte.
I fredags åt jag och Olivia pannkakor på the Cabin, såå gott. Bästa stället.
I Lördags hade jag bästa dagen. Vaknade 10, gjorde min favoritfrukost som jag gör när jag har mycket tid (havrepannkaka). Tog sedan en kopp kaffe och bok med mig till vardagsrummet och läste de sista hundra sidorna, tills det blev lunchtid. Lagade asgod mat. Alla här äter typ "curry", så jag har med lite inspiration från dem börjat göra en makalöst god vegetarisk curry. Kanske delar med mig av receptet. Sen sprang jag en mil på rekord tid sen jag var 15 och kände mig så stark att jag skrev till mamma att jag önskar mig en plats i göteborgsvarvet i julklapp. Får se hur det blir, men har typ alltid varit något jag velat göra.
Sen på kvällen var jag bjuden på cheese and wine night hos Grace. Så mysigt! Insåg att jag nog gillar röttvin trots allt.
I söndags var det dop i kyrkan. Så starkt och fint. Att se människor ge sitt liv till Jesus måste ju vara några av höjdpunkterna i livet alltså.
 
Så min vecka har varit väldigt fin. Har mått väldigt bra de senaste typ och eftersom det är en månad kvar tills jag åker hem så har jag börjat uppskatta allt här så himla mycket mer. Framförallt är det människorna, de har verkligen blivit mina vänner. Eftersom jag är rätt inställd på att jag kommer åka hem för gott vid jul för att plugga känns allt mer värdefullt nu. Känns som att jag saknar allt här innan jag ens åkt. Typiskt mig. Tänk när jag inte bor i ett tegelhus på mona road längre. Tänk när jag inte kollar bio mitt på dagen med Stuart längre. Tänk när jag inte kan gå över till Jakob när jag vill. Tänk när jag inte kommer prata engelska varje dag. Tänk när jag inte kommer vara i Philly-församlingen längre. Usch vad vemodigt och svårt allt ska vara. Vad blir egentligen bäst? Har ingen aning längre.
vardag. | | En kommentar |

om än oviss syns min vandringsstig

London var väldigt fint! Känns som att fram till och med min weekend i London med Pappa var fas 1 och tiden efter London är en ny era/fas 2. Efter den helgen hade jag halva tiden kvar. Nu har ytterliggare en vecka gått och det är typ 5 veckor kvar. Förra veckan hade jag lite moments när jag längtade hem mycket. Men känner nu att jag kommit över det lite. Kan sakna ibland att vara hemma med min familj och bli ompysslad och kunna vara totalt avslappnad. Tror dock att det är väldigt lärorikt att leva i ett annat land med helt nya människor. Om några veckor är jag ju dessutom hemma igen och gissar på att det då inte känns så speciellt som jag får det att verka i mitt huvud. 
Förra veckan jobbade jag fyra dagar (rekord hittills). Fick vara med och öppna Subway på morgonen. Hade först två shift där jag var med en som visade mig allt som skulle göras och sen i lördags öppnade jag hela restaurangen själv! Bakade 130 bröd, 40 kakor och fixade alla grönsaker. Var så orolig innan, men väldigt kul nu när jag klarat det! Har annars firat Bon Fire night och hängt med fina människor. 
Om en månad imorgon får jag reda på första urvalet för univeristet. Jag och Lina bokade biljetter till alex och sigges show i mars nästa år och insåg när jag gjorde det att jag inte har någon aning om i vilket land eller stad jag är i då? Går verkligen mot en oviss framtid. Har lite blandade känslor om hur jag ska göra, men försöker vara lugn i att det blir bra var jag än hamnar. 
vardag. | | Kommentera |
Upp