life in Sheffield

 
Fick väldigt fina bilder när vi var på botaniska trägården förra veckan. Känner att jag börjar få lite mer koll på Sheffield som stad, vet hur jag ska ta mig till platser. Fram till för några dagar sedan gick jag överallt med gps (gör det fortfarande till viss del). 
Sen sist har jag lyckats få ett jobb! Och inte bara ett jobb utan två. Började jobba på ett Subway i stan i måndags och idag var jag på intervju för ett annat Subway. Har precis bestämt mig för att tacka ja till det Subway:et jag var på idag. För det var inte lika stressigt. Idag när jag tog tvåvåningsbussen till jobbet kom det över mig hur stort det är att jag verkligen stadgat mig i Sheffield. Jag jobbar, bor och har vänner i ett annat land? Känns så stort men samtidigt så naturligt. Känns bara så rätt att vara här och jag har ännu inte haft riktig hemtlängtan någon gång. Kan ju prata med alla i Sverige via telefonen och har fått träffa så många nya fina människor här som tar hand om mig och älskar mig. Känns också som att engelskan har börjat sätta sig mer, men det har gått lite upp och ner. I början var jag så impad över mig själv (haha) att jag kunde kommunicera imprimcip allt på ett annat språk, sen andra veckan så började det bli tydligt hur lite engelska jag kan om man jämför med mina brittiska vänner och då kände jag mig kass. Just nu har jag typ släppt att jämföra mig med dem och kör mest på. Har också insett att jag verkligen har en accent som är mer åt det amerikanska hållet, i början försökte jag prata brittiska engelska nu struntar jag i vilket. Får se hur min engelska är innan jag åker hem.
vardag. | | Kommentera |

up & down

En kväll i Sheffield med Adam, Nathan och Steph. Snart har jag varit här i två veckor! Det har väl gått lite upp och ner i hur det har känts men trivs för det mesta väldigt bra. I måndags hade jag inget på schemat och det drabbade mig lite hur tufft det är att vara i en ny stad, inte ha något kontaktnät här (förutom dem i klassen). Vi har bara lektioner två dagar i veckan så resten av tiden får man fylla bäst man kan. Har påbörjat jobbletandet så förhoppningsvis har jag ett jobb snart och då känns det nog bättre. Det är svårt när man har oändligt mycket tid som man inte riktigt vet vad man ska göra av än. Har bestämt mig för att försöka hitta på grejer och ta vara på att jag är i ett annat land med massa att upptäcka. Jag och ett gäng från klassen kanske drar till York eller Manchester imorgon tillexempel. 
Nu ska jag fixa ett national insurance number för att kunna få ett jobb!
vardag. | | Kommentera |

En vecka i Sheffield

 
I torsdags åkte jag och ett gäng killar från Form (kursen jag går) ut till nationalparken som ligger väldigt nära Sheffield. Peak district heter det, väldigt fint! På kvällen gick jag, Jakob, Adam och Olivia till en taverna och snackade teologi, väldigt intressant hur människor från olika länder kan ha samma tro och olika tolkningar. Ser framemot att ha många sådana samtal! Och igår kväll åt jag Tapas hos Olivia med några tejer från Form, väldigt mysigt. Idag åkte jag faktiskt till Peak distrikt igen med Steph som jag bor med och hennes kompisar och gick i en jättemysig by som hette Bakewell! Sen dess har jag gått och handlat, maten här (om man går till rätt ställen dvs Aldis) är väldigt billig. 
Åå, alltså kan inte fatta hur bra detta går? Trivs SÅ bra och det har bara gått en vecka! Tror mycket beror på att Steph som jag bor med har tagit hand om mig så mycket. Har upptäckt hur otroligt mycket man uppskattar att någon är medbjudande och snäll när man kommer ny till ett sammanhang? Det förändrar allt. Ska verkligen tänka på det i framtiden, hur uppskattat sånt är. Hon betyder så mycket för mig här.
Nu är mina ögonlock tunga. Imorgon ska vi till kyrkan och presenteras inför allihopa, spännandeeee
vardag. | | En kommentar |
Upp