exalterad

De två senaste bilderna tog jag precis för att ha något att lägga upp haha. För just där har jag spenderat min dag, i sällskapsrummet på Larran (där jag bor) och skrivit sammanfattningar om olika vetenskapsfilosofer och deras teorier. Svårt att förstå men ganska intressant.
Annars fyller jag år på fredag (!). Bestämde mig alldeles spontant för att ha en liten fördelsedagsbrunch för mina nya (och vissa gamla) vänner här nere i Lund. Ska bli kul men nervöst. Det senaste året/tiden har jag verkligen försökt öva mig på att vara värdinna och hålla i saker. När jag lämnade england hade jag avskedshäng, när jag flyttade hit hade jag inflyttningsfika och nu ska jag ha födelsedagsbrunch. Allt detta på tre månader. Varför gör jag det? Tycker ändå nån stans att det är kul att bjuda in folk jag tycker om. Försöker också att inte lägga mitt eget värde i det, typ hur kul folk har, om många kommer osv. Blir så jobbigt då. Vill sluta ta socialt ansvar för att folk ska ha kul, de får de själva se till att ha faktiskt.
Annars? Har skrivit min första tenta in life. Kändes bra faktiskt men vågar inte pusta ut helt än förens jag fått resultatet. Än så länge försöker jag hålla kvar alla begrepp i huvudet. Samtidigt har jag ju börjat på nästa kurs som sagt, vetenskapsfilosofi och metodik. Det är hemtenta i det vilket glädjer mig, gillar mina hemtentor alltså. Upplever att jag har mer kontroll över dem än vanliga tentor.
I helgen hade jag hemgrupp och idag ska jag ha hemgrupp hos mig, kul! Kände igår när jag gick och la mig att jag typ var för lycklig för att kunna sova? Var så exalterad över en massa saker som händer nu. Är så oändligt tacksam att jag hamnade i Lund. Känns verkligen som rätt plats för mig. Tidigt på lördag morgon ska jag dock bege mig till Uddevalla för att bli firad med släktkalas. Ännu en sak att vara tacksam för. Men vill nog rätt snabbt tillbaka till Lund igen känner jag. Tänk att jag kan få trivas så bra? (i alla fall för tillfället)
vardag. | | Kommentera |

en enda stor känsla

 
Snön kom till Lund! Blir alltid så glad av snö, nu har dock min absoluta favoritårstid börjat visa sig, våren! Känns lite sorgligt att inte ha kunnat sitta ute och lapa sol de senaste soliga dagarna, har istället spenderat mina dagar på "kirurgen" (ett pluggställe) med lite kursare. Så skönt att kunna förhöra varandra på saker och repetera ihop samtidigt som man lära känna varandra bättre. Det har också botat mycket av min tentaångest. Känner mig ganska lugn inför fredag, då jag skriver tentan. Vet ju med mig att jag pluggat mycket i alla fall. Känns stort att tänka att jag för några veckor sedan satt och grät över att jag aldrig skulle klara av att lära mig allt och nu sitter jag här och känner att jag har koll på det mesta. Ska komma ihåg det.
Annars har det varit mycket i mitt känsloliv det senaste, väldigt upp och ner. Som mamma sa en dag på telefonen "du är en enda stor känsla" och lite så är det kanske haha. Kan drabbas väldigt starkt av saker jag känner. Men det senaste har jag fått lite mer koll på det. Löpningen har verkligen blivit min räddning sen jag flyttade hit. Springer väldigt ofta, det känns som att när jag inte springer så får jag inte ut allt som rör sig inombords. Livet som student är väldigt stillasittande också, vilket gör att jag verkligen känner ett behov av att röra mig. När jag flyttade hit var det också väldigt mycket stress och nytt och då fick löpningen en så stor och viktig plats i mitt liv. Tacksam att jag har en kropp som kan springa!
Annan grej, fyller år näst nästa helg! För några veckor sedan tänkte jag verkligen "vill verkligen vara hemma då" men nu känner jag att jag kanske vill stanna (vi ska bland annat ha husfest på laurentii). Oavsett om jag stannar den över min födelsedag eller inte så var det ändå kul att bara känna att man vill stanna. Sakta har nog mitt liv mentalt flyttat hit också, det känns mer och mer som hemma här. Livet blir bättre och bättre helt enkelt, gillar den riktningen!
vardag. | | Kommentera |

uni life

Förra helgen var jag en sväng i Uddevalla. Mådde så dåligt förra veckan för all ångest över tentan som närmar sig. Har dock nu de senaste dagarna börjat hitta en teknik som känns bra. Insett att det är fel att tänka "klarar jag inte tentan kommer jag inte klara utbildningen" och även insett att jag måste börja betrakta det som ett jobb mer. På gymnasiet funkade det bra för mig att plugga när andan föll på och när jag kände för det, men känner att jag måste se universitetstudier mer som ett fulltidsjobb som jag gör mellan 8-17 typ. Så klockan 8 igår var jag först på plats i en tystlässal och satt där till efter 17. Känns så bra, det är nog verkligen så jag får göra. I alla fall nu när jag har så himla mycket.
Dagen innan det, i torsdags, var jag i alla fall i Sösdala med mina kursare för de närmaste 5 åren. Vi har delats upp i mindre grupper och min grupp är D, vi gjorde ett arbete om personlighetsteori på Zlatan i veckan och i Sösdala lagade vi middag till klassen, de är så fina! Kul att lära känna några lite bättre. 
Annars rullar livet på. Imorgon ska jag träffa min nya bekantskap Jenny för lite plugg, lunch och gudstjänstfirande. Ska bli kul!
vardag. | | Kommentera |
Upp