nypa mig i armen

 Oj oj vad mycket som kan hända på snart två veckor. Livet går väldigt snabbt helt plötsligt. Det känns så rätt och kul att vara här i alla fall! Under föreläsningarna måste jag typ nypa mig i armen för att det känns så fantastiskt overkligt att jag sitter där. På psykologprogrammet i Lund, min dröm. Känner mig så priviligerad och tacksam. Det känns också så surrealistiskt när jag på morgonen cyklar till skolan med min kånken på ryggen och svischar förbi alla gamla fina skånska hus med massa andra cyklister som är på väg mot samma håll som mig.
Svårt att veta vad jag ska skriva för känns som det har gått en månad? Men har börjat bekanta mig med mina klasskompisar, varit på studentsamling med credo, gått på gudstjänster med Hanna, haft inflyttningsfest och i helgen åkte jag till malmö med massa fina strandhemsvänner och firade Erik. Igår pluggade jag och hade första mötet med en hemgrupp som vi ska starta.
Allt vi läser är jätteintressant men det är så galet mycket. Jag har inte pluggat på universitetet innan heller så vet inte helt hur man ska läsa och lägga upp plugget inför en tenta. Men försöker göra som jag gjorde på gymnasiet och hoppas på det bästa. Mitt liv har rullat på så himla fort så jag fick precis ett litet break-down och bestämde mig för att lägga allt tenta plugg åt sidan och äta popcorn, dricka saft och kolla på suits. Måste nog fylla på lite med ensamtid för att orka. Nu är det dock slutvilat för nu ska jag sätta mig på min älskade cykel igen och ta mig till en studentträff i efs - agape, kul!
vardag. | | Kommentera |

the start of something new

Jag och mamma gick en promenad längs strandpromenaden och jag trodde att mina ben skulle falla av av kylan. Efter ett tag sa jag "Jag fryser inte om benen längre", när jag kom in sen förstod jag att det varit för de hade domnat:) sen köpte vi godis och kollade solsidan, slutet gott.
Älskar snö! Så en dag när jag egentligen skulle packa gick jag upp på ett berg och tittade på vita hustack istället.
En morgon åt jag havrepannkaka nummer 2123 ungefär.
Trots att jag inte packade så effektivt så kom jag iväg! Nu är jag officiellt en lundabo! Känns så galet kul. Vi åkte ner tidigt på söndag morgon och efter många timmar i bil kom vi fram! Jag och mamma åkte rätt fort till ikea och handlade massa grejer till rummet och åt god mat. Så kul att få gå runt och tänka ut hur man vill ha det. Jag bor alltså på Laurentiistiftelsen i en korridor. Så jag delar kök men har egen dusch och toalett (som t.o.m. är nyrenoverad!!). Känns kul att inte bo själv utan alltid kunna hänga med folk om man vill, dessutom är typ alla kristna och hur goa som helst! Skönt att ingå i en gemenskap direkt när man kommer ner också. Jag åkte dock hem samma dag för ville inte vara där helt sysslolös i en vecka innan skolan börjar. Men imorgon åker jag i alla fall ner. Ska bli så kul att börja detta kapitel i livet, och tänk att om fem år är jag psykolog?? vaaa
vardag. | | Kommentera |

tidskapsel

27 december tog jag en löptur till skepsviken, så vackert.
28e december hängde jag med dessa älskvärda, så tacksam för dem.
29e december vaknade jag upp hos henne och åt en oförglömlig frukost. Och det blev sorgligt nog sista gången vi sågs innan hon flyttade tillbaka till sitt östersund. 
31e december till 1e januari var jag i en liten by utanför jönköping med 20 fantastiska människor som jag knappt kände, men nu känner.  Fint ändå. Nyår hade nog inte kunnat bli bättre.
2e januari åt jag och ina en pestomacka tillsammans på yerba. Tänk att jag blev bästis med en så bra person för massa år sedan? Tacksam? ja
5e januari 12:22, åt jättegod lunch/frukost (efter att ha råkat försova mig en hel del ) innan mitt tåg till ytterby gick.
14:07 går med frusna fingrar och försöker fånga en instagram bild innan jag kommer fram till Jakob. Fick kramat honom lite extra innan han åker tillbaka till England och forsätter på äventyret vi tillsammans påbörjade. Kommer sakna min kompanjon.
Sen tog jag tåget vidare till att träffa en annan kusin, Sofia! Vi åt sushi och pulsade lite i det tunna snölager som lagt sig över stan. Sen förundrades jag över hur nära Sofia, Anna bodde och gick därför de få metrarna över till Anna för lite spontanhäng. Innan jag vid 21: 23 befann mig utanför centralstationen för att åka hem.
 
Har tänkt skriva här så länge men inte vetat hur. Det fick bli såhär. 
vardag. | | En kommentar |
Upp