update

Tiden springer precis som jag. Köpte nya löparskor förra veckan, hoppas de ska kunna bära mig genom göteborgsvarvet. Mycket händer här i livet, har var i älmhult på gemenskapshelg med credo, fått sommarjobb på biltema, delat ut enkäter om stress med magda, haft hemgrupp (älskar hemgruppen), har varit i uddevalla en sväng och hälsat på havet och familjen. Pluggat är väl det jag gjort på tok för lite. Så Gud hjälpe mig att klara tentan nästa fredag. Kram på er!
vardag. | | En kommentar |

stad i världen

Okej hade världens bästa helg i Stockholm med Lina, och tog äntligen lite riktiga bilder.
Gick upp 05:00 för att ta tåget mot stockholm, efter några timmar av illamående och försök till att somna hamnade jag i Stockholm där Lina väntade. Vi gick till de vanliga ställena, gamla stan, kungahuset, rosenbad osv.
Efter lite häng på stan åkte vi hem och köpte sushi och gosaker. 
Vi fick bo med Linas snälla släktingar. Så goa!
Innan alex och sigge gick vi en sväng på fotografiska. Det var jättemycket folk så vi var inte där så länge, tyckte också att många av utsällningarna var lite obehagliga.
Sen var det äntligen dags för att se Alex och Sigges show "Live". Blev faktiskt helt tagen av hur bra den var. Hade inte så höga föräntningar, men blev så positivt överraskad. Resten av tiden i stockholm la vi på att gå på gudstjänst i roseniuskyrkan, luncha med Lovisa och shoppa jeans.
 
Nu har jag varit i Lund i några dagar. Mest skrivit på hemtentor och projektarbeten och utfört sociala experiment (as you do). Inser att vardagen rullar på så snabbt. När jag flyttade till Lund trodde jag att jag skulle ha massa tid att umgås med vissa människor som jag nu bara träffat ett fåtal gånger. Undrar ibland var all tid tar vägen. Igår när jag gick och la mig tänkte jag dock på hur stort det är att jag faktiskt kom in i Lund. Min stora dröm och att jag får leva dethär livet här som jag drömt om. Vilken ynnest. Ibland glömmer jag bort det, det är lätt att fokusera på nästa steg. Nästa sak jag vill uppnå eller få, istället för att titta vad jag fått. 
Annars så ska jag akut åka hem i helgen för jobbintervju. Efter att de kallade mig började jag på allvar fundera på vad jag vill göra med min sommar. Kommer absolut att gå på intervjun och försöka få jobbet, men om jag får jobbet är jag rädd att det innebär tre månader fast i Uddevalla, som de flesta vänner lämnat. Jag tänkte ju resa i sommar, kanske åka på missionsresa. Men samtidigt behöver jag ju pengar. Nu när jag tänker efter tycker jag nog att sommaren ofta är rätt jobbig, jag slits alltid mellan att göra sånt jag tycker är kul och att jobba. Jag vill ha en kul sommar samtidigt som jobbet ofta kräver så mycket. Och samtidigt som jag behöver pengar. Vi får väl se. En sak i taget.
vardag. | | Kommentera |

02-03-2017

Så blev jag 21 år! Blev väckt av fina korridorskompisar som kom in och överraskade mig med sång, såå fint? Var verkligen inte beredd på det men blev så glad! Sen bjöd jag in lite folk på brunch hos mig, fick ihop 20 skånevänner varav många jag inte känt så länge. Väldigt kul, känner att jag vill satsa på människorna här nere nu när det är här jag bor. Kul att det finns så många trevliga också. Sen efter det blev jag helt slut men lyckades ändå vara med på husfesten som hölls här på Laurentii med folk från alla korridorer. Kul att vara med men var väldigt trött efter brunchen. Blir lite en anspänning att hålla i saker tycker jag, men känner för varje gång jag gör något sånt så blir jag mer och mer avslappnad i det. Sen på lördagsmorgonen åkte jag hem och hade släktkalas, väldigt mysigt att träffa släkten (framförallt lovisa som kom från uppsala!). Fick en skrivare och en hårddisk, hade inte kunnat bli bättre. Sen på söndagen träffade jag Lovisa (inte kusinlovisa) och bakade paj innan jag tog tåget hem. 
Sen jag kommit tillbaka har allt gått i ett. Har haft flera "aktiviteter" på en dag och varit super social. Varit på credo, agape, fikat med Jenny, bakat semlor med klassen, kollat bio, lunchat med jens, gått på askonsdagsmässa och kollat bio med klassen. Det känns som att det har gått en vecka fast det bara varit några dagar. Allt jag gjort är väldigt kul men känner idag att min introverta sida måste få lite tid. Speciellt eftersom jag imorgonbitti åker mot stockholm! Jag och Lina ska nämligen se Alex och Sigges show "Live". Har sett framemot detta så mycket. Träffa Lina och komma iväg till något nytt lite. Kanske få lite perspektiv på allt som händer i Lund och samtidigt kanske koppla bort livet här nere en stund. 
Som vanligt går jag fort mellan olika känslor som ibland tar över hela mig känns det nästan som. Då har jag fått fly in i lovsång och friden från Jesus. Bara han kan lugna alla mina känslostormar.
vardag. | | Kommentera |
Upp