change of plans

Lovet går mot sitt slut. I morse när jag vaknade trodde jag för en stund att det var söndag och att jag skulle behöva stressa upp till kyrkan och sedan börja den långa färden hem. Men så kom jag på att det är lördag. Jag har noll planer, vilket känns extremt skönt. Tänker mig att jag ska träna snart och sen hänga med mian föräldrar. Vet inte när jag kommer hem nästa gång så man får passa på. 
Har varit ett väldigt bra lov i alla fall. Känns konstigt att det bara gått 2,5 veckor. Känns som att jag varit hemma jättelänge och gjort massor. Har jobbat några dagar vilket har känts bra. Skönt att få in pengar. En dag efter jobbet kände jag mig dock väldigt trött och nere. Jag känner att mitt jobb är ett ganska ytligt jobb. Jag möter hundratals människor, men samtidigt möter jag dem inte, jag lär inte känna någon. Säljjobb är nog inte riktigt min grej. Pratade med mamma på kvällen och sa ang ytligt "jag är ju liksom en person som funderat på att bli psykolog". Och efter att jag sa det sa mamma "Du kanske ska bli det?". Då gick det typ upp som ett ljus för mig, ja varför inte? Jag har varit inne på att bli gymnasielärare i typ ett år. Det är det som jag sagt till alla när de frågat vad jag vill bli. Men ju mer jag har vant mig vid tanken och försökt föreställa migsjälv som lärare ju mer osäker har jag blivit. På tisdagar är jag i en lågstadieklass och hjälper till genom bibelskolan. Där har jag känt, orkar jag detdär? Har jag motivationen att försöka få folka att vilja lära sig och lyssna? Att prata för männsikor som inte bryr sig? Självklart behöver det inte vara så när man är lärare men i viss mån har jag upplevt att det är så och insett att jag inte har driv till det.
Sen har jag funderat på vad som intresserar mig och kommit fram till att jag älskar psykologi. Jag mår också bra när jag får vara nära människor, när jag får veta vad folk kämpar med. Samtidigt som jag känner att jag har en förmåga att inte ta på mig andras smärta. 
Så det senaste har mina tankar mest kretsat kring hur ett liv som psykolog skulle se ut och räkna på gymnasiebetyg för att se vilka utbildningar jag har chans på. Tänk hur ens planer kan förändras så fort? Så just nu verkar det som att min höst kommer spenderas på ett universitet.
 
Annars har jag som sagt haft ett väldgt bra lov, höjd punkterna har nog varit nyår, juldagen, snön, karlstad med familjen och att träffa vänner som jag är så tacksam att jag har kvar trots att vi inte bor i samma stad längre.
vardag. | |
#1 - - ovster:

OMG du skulle vara bästa psykologen ärligt. minns mina mörkaste dagar när jag inte orkade umgås med någon annan än dig??? så sorlig situation men ändå så fint<33

Upp