påsklov

Så lider påsklovet mot sitt slut. Imorgon åker jag tillbaka till strandhem igen, fem över ett går bussen. Det har verkligen varit ett så bra lov. Många dagar har börjat vid nio, när jag tvingat mig upp i rädsla för att inte kunna somna natten därpå, sedan har jag ätit min chiagröt med banan och kakao som jag gjort i ordning kvällen innan. Efter det har jag dragit på mig mjukisbyxorna och en jacka och trotsat vinden på balkongen, och satt mig där med mina böcker. Läsningen under lovet har blivit All the light we cannot see, som jag precis läst ut nu (bra bok, väldigt fint skriven, men ganska långsam), Bibeln och Me before you som jag faktiskt har börjat lyssna på ljudbok. Med dem böckerna, färsk mango och kaffe har jag alltså lapat sol i någon timme innan tandborstning och dagens aktivitet som kan ha varit ett besök till göteborg eller träffa någon vän. Dagar helt i min stil med andra ord. 
Det som detta lov fått mig att inse är att livet i Uddevalla inte är hemskt. Jag har tidigare haft lite panik inför sommaren eftersom det känns som lite som när barnen i Narnia kommer tillbaka till den vanliga världen, att komma tillbaka till Uddevalla (haha okej inte riktigt). Men har upptäckt under lovet att livet i Uddevalla är bra! Gillar ju min familj och släkt massor, och man kan faktiskt sola på balkongen och har verkligen så fina vänner här, och för att inte tala om havet och västkusten. En annan sak som gör mig taggad inför sommaren är också att har bokat resa till Grekland i sommar! Sista veckan i Juni åker vi en vecka till Kreta. Tagga.
Just nu känns livet på Strandhem ganska långt borta, men det ska bli väldigt kul att komma tillbaka. Träffa alla fina människor och lära mig ännu mer. Det känns ändå skönt att jag trivs bra hemma i Uddevalla och hemma på Strandhem. Mina två hem.
Lyckades inte hålla min princip att gå upp nio i morse eftersom jag var på en fantastik midnattsmässa på Åh igår och med klockan framdragen så tog jag igen sömnen genom att sova till elva. Så får väl läsa mer i mina böcker eller nåt tills jag blir trött. Kram!
vardag. | | Kommentera |
Upp