York

Jag hade en fantastisk dag i York med Johanna och Jakob. Jag och jakob kom fram lite innan lunch tid och vi gick då runt lite i York, såg York Minister (Kyrkan) och bekantade oss lite med staden. Sååå himle mysig stad. Sa flera gånger "älskar denhär staden!", gjorde verkligen det. Smala gator med gamla hus och massa mysiga affärer. Sheffield är ju en ganska nybyggd stad och även om jag gillar den så är den inte så fin tycker jag. Ganska industriaktig på ett sätt. Så det var kul att få uppleva en annan del av england som hade det gamla kvar. Under kriget så bombades stora delar av Storbrittannien så de flesta städer har väldigt lite äldre byggnader kvar. Men Lyckligtvis blev inte York bombat. Ganska fort blev vi hungriga och gick och vi började leta efter ett mysigt cafe. Men cafeer är ju inte Engelsmännens grej, de är mer för pubbar insåg vi och alla ställen var typ översvämmade av folk. Tillslut hittade vi ett ställe som säljde böcker och hade ett fik (bra kombo) som inte så många hittat till. Så vi satt där och fikade i några timmar. Sen gick vi på julmarknad. Det var så mysigt. Att gå runt med varmt mulled wine i handen och live julmusik samtidigt som man tittade på julklappar i alla stånd blir nog en av de stunder jag jag kommer bära med mig från min tid i England. Helt magiskt. Vid 18-tiden åkte sa jag och Jakob hejdå till Johanna och satte oss på ett tåg mot Sheffield. På vägen hem bestämde vi oss för att köpa massa god mat och vin och kolla på Historieätarna. Ett perfekt avslut på en perfekt dag!
 
Va bara tvungen att dela med mig av den dagen. I övrigt mår jag bra. Har bara tre helger kvar här innan jag åker hem den 14e. Så vill ta vara på allt så mycket som möjligt, speciellt eftersom mitt sikte är på att plugga i våren och nog inte komma tillbaka hit. Känns lite tråkigt eftersom jag verkligen fått vänner här nu och allmänt trivs bättre. Men samtidigt så kommer det studen då och då, där jag känner mig väldigt taggad på att komma hem och plugga till våren. Väntar spännt på första antagningsreaultatet som kommer den 8e. Är så jobbigt att inte veta var man ska ta vägen, men försöker bara tänka att det blir bra vart jag än hamnar. 
 
Just de, en till grej jag vill prata om en bok jag läste ut i natt. Jag läste "A monster calls" av Patric Ness och alltså. wow. Ni skulle sett mig i natt vid 00:30 när jag låg i min säng och stäckläste denna bok och grät. Har aldrig gråtit så mycket till en bok. Ni förstår inte, jag hulkade mig och var tvugen att sluta läsa en stund för grät så mycket. Tror anledningen till att den berörde mig så mycket var för att den kändes så äkta. Det kändes som jag var med huvudkaraktären till hundra procent och kände allt han kände. En annan anledning till att den berörde mig så mycket för att den beskrev det värsta jag skulle kunna tänka som skulle kunna hända mig. Min värsta farohåga i livet. Läs denhär boken, men var beredd på att den kommer krossa ditt hjärta. Den handlar om en pojke vars mamma är allvarligt sjuk. Han drömmer en mardröm varje natt, men en kväll kommer ett monster till honom och berättar historier för honom. Boken kommer snart på bio också, så passa på innan den kommer ut! På ett sätt rekomenderar jag folk att läsa den men på ett sätt vill jag inte att folk ska få sina hjärtan krossade. Ni får avgöra.
vardag. | | Kommentera |
Upp